havadurum

Zaza Doğan kimdir? Çete lideri Doğan Aykut kimdir, nereli, ne iş yapıyor?

Zaza Doğan lakaplı Doğan Aykut, İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinin "baba"ları arasında gösteriliyordu. Suç örgütü, cinayet, yaralama, uyuşturucu, kaçırma gibi pek çok suça karıştığı belirlendi.

12699

İçişleri Bakanlığı tarafından Zaza Doğan çetesinin çökertildiği duyuruldu. “Kafes” operasyonu kapsamında düzenlenen baskınlarda “Zaza Doğan” organize suç örgütü ile bağlantılı olduğu iddia edilen 47 şüpheli yakalandı. Operasyonla Zaza Doğan suç örgütünün çökertildiği açıklandı. Peki çökertilen çetenin lideri Zaza Doğan kimdir, nereli, ne iş yapıyor? İşte tüm detaylar…

Zaza Doğan kimdir?

Zaza Doğan olarak bilinen organize suç örgütü liderinin gerçek isminin Doğan Aykut olduğu biliniyor. Zaza Doğan lakaplı Doğan Aykut, İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinin "baba"ları arasında gösteriliyordu1. Suç örgütünün, İstanbul ili genelinde 2 ayrı cinayet olayını gerçekleştirdiği, anlaşmazlık yaşadıkları 3 şahsı silahla yaraladıkları, alacak verecek konularında sözde mahkeme kurdukları ve maddi menfaat sağladıkları, korkutma amaçlı toplamda 6 adet farklı işyerleri ve ikametlere silahla ateş ettikleri, uyuşturucu madde ticareti yaptıkları, örgütün gücünü gösterme amaçlı silahlı gezerek sosyal medyada paylaşımlar yaptıkları, 2 şahsı kaçırıp alıkoyarak eziyet ettikleri tespit edildi.

Operasyon nasıl gerçekleşti?

İçişleri Bakanlığı’nın suç örgütlerine yönelik operasyonları devam ediyor. Son olarak bu sabah saatlerinde düzenlenen operasyonlarla İstanbul merkezli 4 ilde baskınlar yapıldı. “Kafes” operasyonu kapsamında düzenlenen baskınlarda “Zaza Doğan” organize suç örgütü ile bağlantılı olduğu iddia edilen 47 şüpheli yakalandı. Operasyonda Polis Özel Harekat biriminin de katılımıyla çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Operasyonla Zaza Doğan suç örgütünün çökertildiği açıklandı.

Bakan Yerlikaya’dan açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformları üzerinden yaptığı duyuruyla, Zaza Doğan çetesi olarak adlandırılan suç örgütünün etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya’nın yaptığı açıklama şöyle:

"İSTANBUL MERKEZLİ 4 İLİMİZDE EŞ ZAMANLI OLARAK DÜZENLENEN KAFES OPERASYONU KAPSAMINDA “ZAZA DOĞAN” ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTİLDİ! OPERASYONLAR SONUCUNDA 47 ŞÜPHELİ ŞAHIS YAKALANDI! OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR!"

Paylaş