Zam yağmuruna vatandaş isyanı

Bütçe açığı ile birlikte bazı ürünlere yapılması planlanan zam yağmuruna vatandaşlar da tepki gösterdi. Bütçe açığını karşılamak için zam yapma hazırlığında olan hükümete tepki gösteren vatandaşlar, zam yağmuruna isyan etti. Başta doğalgaz ve sigaraya gelmesi beklenen yüzde 20 oranındaki zammı fazla bulan vatandaşlar zamların halkı mağdur ettiğini belirttiler.

593
Bütçe açığını karşılamak için bazı ürünlere zam yapma hazırlığında olan hükümete tepki gösteren vatandaşlar, zam yağmuruna isyan etti. Başta doğalgaz ve sigaraya gelmesi beklenen yüzde 20 oranındaki zammı fazla bulan vatandaşlar zamların halkı mağdur ettiğini belirttiler. Zamlara isyan eden vatandaşların görüşleri şu şekilde:
 
 
Funda Işıksal: “Kış dönemi gelince hemen doğalgaza zam yapılıyor. Hemen hemen her yer doğalgaza geçiyor, kullanım sıklığı artıyor. Çanakkale’de doğalgaz birçok ile göre zaten pahalı. İnsanları daha fazla mağdur etmek için yapılan bir şey, aynı şekilde birçok kişi sigara içiyor. Keşke bırakabilsek, ama zamların bırakmada etkisi olmadığını da artık biliyoruz. Tek bir cümle ile mağduriyet, o kadar.”
 
 
Alican Kıray: “Yüzde 20 zam oranı çok fazla. Nasıl bir tepki gösterilir bilemiyorum. Sigara içenler vazgeçebilir belki, ama doğalgaz kullanmak zorundayız. Doğalgaza mahkumuz. Ne kadar zam olursa olsun tesisatı yaptırmışız, o kadar masraf etmişiz. Şimdi soba olayına dönemeyiz.”
 
 
Akın Işıksal: “Bence yüzde 20 zam az, daha da çok yapsınlar. Bir kere değil, iki kere, üç kere yapsınlar. Biz Türk’üz zam yapılmasına alışkınız. Zam olmayınca yadırgıyoruz”
Paylaş