Zam yağmuru başladı... Halk isyanda...

Bütçe açığı ile birlikte bazı ürünlere yapılması planlanan zam yağmuru hem akaryakıta hem de tapu harçlarına ve alkollü içkilere yapılan vergi artışları ile başladı.

496
Akaryakıta alkollü içkilere ve tapu harçlarına yapılan zamlar vatandaşların tepkisine neden oldu. Bütçe açığını karşılamak için zam yağmuruna start veren AKP hükümetine tepki gösteren vatandaşlar, ardı ardına gelen zamlar nedeniyle halkın belinin büküleceğini ifade ettiler. Bütçe açığını kapatmak isteyen Maliye, ÖTV oranlarını arttırdı. Akaryakıta 30 kuruş, tapu harçlarına binde 4, alkollü içkilere ise 30 liraya varan zam geldi. Gelen zamlarla birlikte isyan eden vatandaşlar, AKP hükümetinin bütçe açığını kapatmak için uyguladığı zam politikasını eleştirdi. Türkiye’de yaşanan zamların artık dayanılacak bir tarafının kalmadığını ifade eden vatandaşların görüşleri şu şekilde:
 
 
Abdurrahman Gülen; “Gereksiz bir şekilde sürekli zam yapılıyor. Bu gidişle artık arabaya binilmeyecek. Ne zaman bir bütçe açığı olsa hemen akaryakıta zam yapılması akla geliyor. Bu tür zamlara alışık olan halkımız, bundan sonra yapılacak olan zamları kaldıramaz. Sürücülerin kontak kapatması lazım. Bu zamların artık durmasını istiyoruz.”
 
 
Hasan Meriç; “Türkiye’de durduğum sürece hep akaryakıta zam gelmiştir. Yine akaryakıta zam yapıldı. Bu zamların sona ermesi gerekiyor. Çünkü, vatandaş aldığı maaşlarla zor geçiniyor. Bu nedenle zaten geçim sıkıntısı yaşayan halk, ardı ardına gelen zamlara dayanamaz. Buradan yetkililer seslenmek istiyorum. Bu tür zamları artık durdurun.”
 
Ahmet Kara; “Önce tapu harçlarına ve akaryakıta zam geldi. Şimdi acaba sırada ne var? Hükümetin uyguladığı zam politikasının biteceği yok. Halka bu kadar zam yüklenilmez. Zaten zor geçiniyoruz. Bir de zamlarla uğraşıyoruz. Akaryakıta gelen zamlarla birlikte aracımı az kullanmaya başlamıştım. Bu son zamlardan sonra sanırım hiç kullanmayacağım.”
Paylaş