Zafer'in 100'üncü yılı kutlu olsun!!!

386
30 Ağustos Zafer Bayramı`nın yüzüncü yıl dönümünde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları saygı, minnet ve şükranla anılmaya devam ediyor. Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, Ak Parti İl Başkanı Naim Makas ve Eğitim-İş sendikası 30 Ağustos Zafer Bayramı`nı mesaj yayımlayarak kutladı.
Ak Partili Turan ve İskenderoğlu`ndan Zafer Bayramı mesajı;
"30 Ağustos zafer olarak tarihteki yerini almıştır" 
Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı`nın 100`üncü yıl dönümünde açıklamada bulundu. Yapılan yazılı basın açıklamasında, "Şanlı destanlarla dolu bir tarihi olan milletimiz, Çanakkale`de, Kurtuluş Savaşı`nda, bir olunca, birlik olunca neler yapabileceğini tüm dünyaya göstermiştir" diye belirtildi. Açıklamada ayrıca şu sözlere yer verildi, "30 Ağustos, 100 yıl önce aziz milletimizin destansı mücadelesinin zaferle taçlandığı özel bir gündür. Başkomutanlık Meydan Muharebesi, bağımsızlığımız uğruna büyük bir azimle mücadele ederek dönemin en güçlü ordularını dize getirdiğimiz, aziz vatanımızı işgalcilerden temizleyen yolu açtığımız, millet olmanın ne demek olduğunu cihana bir kez daha gösterdiğimiz önemli bir zafer olarak tarihteki yerini almıştır. Şanlı destanlarla dolu bir tarihi olan milletimiz, Çanakkale`de, Kurtuluş Savaşı`nda, bir olunca, birlik olunca neler yapabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Büyük Taarruz, bugün hala, bu topraklar üzerinde farklı emeller ve hesaplar peşinde koşanlar için önemli bir mesajdır. Bu mesajı unuttukları dönemlerde atmaya çalıştıkları adımlara da aziz milletimiz aynı azim ve kararlılıkla cevap vermektedir. Bize düşen, ecdadımızın dünya tarihine damga vuran millet olma bilinci ile azim ve kararlılığını gelecek nesillere taşımak, onların gözlerini kırpmadan canlarını feda ederek bizlere miras bıraktıkları bu ülkeyi daha da ileriye götürmektir. Bu özel gün vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan uğruna can vermiş tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnetle ve saygıyla yad ediyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun" 
CHP`li Erkek, "Zafer kaçınılmazdı" 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, "100 yıl önce sahip olduğumuz askeri olanaklar, mali koşullar düşman kuvvetlerinden kat be kat azken, yabancıların çıkarlarıyla kendi çıkarlarını birleştirmiş bir saray tüm gücüyle yüklenirken, inançlı bir halk ve büyük bir askeri deha tarihe yazılıyordu. Kadını erkeği, genci yaşlısı büyük fedakârlık gösteren halkın ve kahraman askerlerimizin azmi, Mustafa Kemal Atatürk`ün stratejisiyle birleşince zafer kaçınılmazdı. Kazandığımız bu zafer, sadece bizim tarihimiz açısından değil, dünya tarihi açısında da önemli bir dönüm noktasıdır" dedi.
 
CHP`li Erkek sözlerini şu şekilde sürdürdü, "Tarihi kararlar vardır ve bu kararlar insanları önder, lider yapar. Cesaret, öngörü, birikim ve zamanlama Mustafa Kemal Atatürk`ü ebedi Başkomutan yapmıştır. İşte öyle bir tarihin varisiyiz ve öyle bir öndere, ebedi Başkomutana sahibiz. `Geldikleri gibi giderler` diye söz verilirken, `Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh, bütün vatandır` diye cepheyi tüm Anadolu toprağı ilân ederken, `Ordular ilk hedefiniz Akdeniz`dir, ileri` diye hedef gösterilirken hep aynı inanç, halkına güven duygusu ve deha söz konusuydu. Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yoksul halkın büyük emekleri ve fedakârlıkları ile 30 Ağustos tarihi, zafer ile sonuçlanmış Zafer Bayramı ile taçlanmıştır. Bu inançla başarıya ulaşan 30 Ağustos Zafer Bayramımızın bu sene 100. yılını kutluyoruz. 100 yıl önce kahramanlarımızın mücadelelerinde bizlere gösterdiği ruh ve azim ile bizler de ülkemizi daha ileriye taşıma bilinci ile daha çok çalışacağız. 100. yıl dönümünde büyük zaferin kahramanlarını; Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman Mehmetçiklerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum. Unutulmasın ki onlar olmasa, bizler olmazdık." 
İYİ Partili Uz, "30 Ağustos günü, bir tarih yazıldı"
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Rıdvan Uz, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün önderliğinde Anadolu`nun ebediyen Türk yurdu olduğunun ve Türk milletinin esarete asla boyun eğmeyeceğinin ilan edildiği 30 Ağustos günü, bir tarih yazıldı. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları; ulusun bütünlüğünün, kesin zaferle sonuçlandığını tüm dünyaya duyurdu. En önemli mihenk taşlarımızdan biri olan 30 Ağustos`un 100`üncü yıl dönümünü gurur ve sevinçle yaşıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kahramanlıkları sayesinde zafer inşa edildi. Millî Mücadele taçlanarak, Cumhuriyetin ilk adımları atıldı. Vatan topraklarımız için, işgalcilere ve emperyalistlere karşı mücadele eden kahramanlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır" diye belirtti.
Gökhan, "Ülkemizin şanlı tarihi mücadelelerle doludur" 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Ülkemizin şanlı tarihi mücadeleler ve o mücadeleler sonucunda ulaşılan kahramanlık hikayeleri ile doludur. Mücadeleyi, zafere giden yolda olmazsa olmaz yapan, bağımsızlığı karakteri kılanlar, teslimiyeti reddedenlerdir. Türkiye Cumhuriyeti işte bu temeller üzerine kurulmuş, karamsarlığı ve teslimiyeti tarihinin her noktasında reddetmiş bir ülkedir. Bu sebeptendir ki, bugün hepimizin gurur duyduğu bir günü kutluyoruz. Bugün Kurtuluş Savaşı`nın sonucunu belirleyen, Büyük Taarruz`un son günü gerçekleşen Başkumandanlık Meydan Muharebesi`nin kazanıldığı o anlamlı ve büyük gün. 30 Ağustos 1922 günü üzerinden 100 yıl geçti. Aynı inanç ve aynı temellere dayanan ilkelerimiz ile tarihi mücadelenin baş kahramanı, ülkemizin Kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman askerlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 100. yılını kutluyorum. Nice 100 yıllara, 1.000 yıllara..." sözlerine yer vererek Zafer Bayramı`nı kutladı. 
Makas, "30 Ağustos Zafer Bayramı`mız kutlu olsun"
Ak Parti İl Başkanı Naim Makas, 30 Ağustos Zafer Bayramı`nda, "Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda inancın ve iradenin, efsanevi bir kahramanlığa dönüştüğü tarih olan, 30 Ağustos Zafer Bayramı`mız kutlu olsun" dedi. Makas sözlerini şu şekilde sürdürdü, "Yüce milletimizin vatan ve bayrak aşkıyla tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos`ta, egemen güçlere karşı destansı bir kurtuluş mücadelesi vererek, Anadolu`muzu müstevlilerden kurtarmıştır. 30 Ağustos 1922`de aziz milletimiz, milli ruhla, dirilişimizi ve tarih sahnesinde yeniden şahlanışımızı tüm cihana göstermiştir. 100 yıl önce tek yürek olarak, birlik ve beraberlik içerisinde yeniden doğan Türk milleti, Anadolu topraklarının ebedi olarak, bizim kalacağını ve bağımsızlık ateşimiz karşısında hiçbir gücün duramayacağını dünyaya ilan etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız uğrunda canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum" diye belirtti.
Başkan Uygun, "30 Ağustos zaferi örnek oldu" 
Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, ise "Bir asır önce, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün başkumandanlığında, zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz`un üzerimizdeki etkisi, tartışılmaz bir gerçektir. Eğer bugün bağımsız topraklar üzerinde, özgür bireyler olarak yaşıyorsak bunu yokluklar, kıtlıklar içerişinde kazanılan o mücadele dolu günlere borçluyuz. Dumlupınar`da canını feda etmeye hazır kahramanlarımız, tüm dünyaya, Türklerin hiçbir ülkenin esareti altında yaşamayacağını gösterdi. Bu zafer, bir toplumun küllerinden doğmasını sağlamakla kalmamış, esaret altındaki birçok ulusa da örnek olmuştur. Büyük Zafer`in 100. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadığımız bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarını, vatanın bütünlüğü ve milletimizin bağımsızlığı uğruna hayatlarını feda eden, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.
Eğitim-İş, "Bizim zaferimiz 30 Ağustos`tur" 
Eğitim-İş Sendikası, 30 Ağustos Zafer Bayramı`nda, "30 Ağustos Zaferi, Türkiye Cumhuriyeti`nin hiç sönmeyecek bir güneş gibi doğuşunu müjdelemiştir. 30 Ağustos Zaferi, Sevr düşü peşinde koşanların emellerini hiçbir zaman gerçekleştiremeyeceklerini gösteren bir zaferdir. Savaş alanında tarih yeniden yazılırken, Türk Ulusunun gelişip güçlenmesinin geçmişte olduğu gibi gelecekte de engellenemeyeceğinin en anlamlı mesajı verilmiştir. Ancak bugün Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının, emperyalistlerin oyuncağı haline gelmiş ve çağın gerisinde kalmış bir imparatorluktan; bağımsız, çağdaş bir ülke yaratmasını hala hazmedemeyenlerin olduğu açıktır" diye açıklamada bulundu. 
 
"30 Ağustos, hürriyet ve bağımsızlık mücadelesinin ölümsüz bir anıtıdır"
Açıklamada ayrıca şu sözlere yer verildi, "Bu hazmedemeyiş, 15 Temmuz`u kendi zaferi ilan edenlerin, 30 Ağustos`ta emperyalizme karşı başkaldırışı ve kazanılan eşsiz zaferi yok saymalarıyla kendini göstermiştir. MEB, e-okul iş takviminde, 15 Temmuz`u özel gün olarak işaretlerken, ulusumuz için en kutlu, en gurur verici ulusal bayramlardan biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı`nı unutmuş, Eğitim-İş`in konuyu gündeme getirmesi ve kamuoyunun yoğun tepkisi üzerine yanlışını düzeltmek zorunda kalmıştır. Biz bu zihniyetin, iktidarda olduğu süre boyunca, çeşitli bahaneler ileri sürerek ulusal bayramlarımızın kutlanmasını yasaklama çabalarına defalarca tanık olduk. Biz bu zihniyetin, Kocatepe`deki "Zafer Yürüşü"nü nasıl bilinçli olarak eziyete dönüştürdüğünü, Türkiye`nin dört bir yanından yürüyüşe katılan insanları aç susuz bırakarak, zaferin 100. yıldönümüne nasıl gölge düşürmek istediğine şahit olduk. 30 Ağustos`a özel bir alerjileri var, çünkü 30 Ağustos, ulusumuzun hürriyet ve bağımsızlık mücadelesinin ölümsüz bir anıtıdır. Bizim zaferimiz 30 Ağustos`tur"
(Damla Yeltekin - Nevin Yüksel)
Paylaş