havadurum

Zafer meydanı ve çevresine özel proje

Çanakkale Belediyesi, kent gelişimi adına yeni bir projeye daha imza atıyor.

558
Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından açılan Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında, Çanakkale Belediyesi tarafından geçtiğimiz Ağustos ayında başvurusu yapılan ve destek almaya hak kazanan “Çanakkale Kentsel Sit Alanı’nda Sürdürülebilirlik Analizi ve Potansiyellerinin Değerlendirilmesi” adlı proje uygulanmaya başlandı.
 
31 Ocak-3 Şubat ve 13 Şubat 2011 tarihlerinde Korfmann Kütüphanesi`nde, 14 Şubat 2011 tarihinde Belediye Meclis Salonu`nda gerçekleştirilecek proje kapsamında,  yerel ve ulusal uzmanlardan oluşan proje ekibi Zafer Meydanı ve yakın çevresinin sosyal, ekonomik, çevresel ve mekânsal bileşenlerini kapsayan bir sürdürülebilirlik analiz çalışması yürütülecek.
 
Proje hakkında bilgiler veren belediye yetkilileri; “Bu çalışmanın ardından, seçilen bölgenin potansiyellerinin değerlendirilmesine yönelik araştırma ve arama toplantıları yapılacak, sonuç olarak da proje alanının sürdürülebilir gelişimi için uygulama model önerisi hazırlanarak proje tamamlanacaktır. Çanakkale Belediyesi tarafından yürütülecek olan, “Çanakkale Kentsel Sit Alanında Sürdürülebilirlik Analizi ve Potansiyellerin Değerlendirilmesi” konulu araştırma projesi kentin kimliği, kültürel mirası açısından son derece önemli olan Zafer Meydanı ve yakın çevresinin sürdürülebilir gelişimi için model önerisi oluşturmayı amaçlamaktadır. Bu model sürdürülebilir kentsel gelişme, kentsel yenileme, kültürel mirasın korunması ve katılımcı planlama ilkeleri esas alınarak geliştirilecektir. Proje ile Zafer Meydanı ve çevresinde kapsamlı ekonomik, sosyal, çevresel ve mekânsal analizler yapılarak yenilikçi ve girişimciliği öngören bir model oluşturulacaktır. Gerçekleştirilen çalışmaların sonucunda kent vizyonu için çok önemli olan turizmin gelişimine katkı sağlamak ve bölgedeki potansiyelleri harekete geçirerek bu alana yönelik yatırımları hızlandırmak hedeflemektedir” dediler.
Paylaş