Zafer Bayramı kutlanıyor

Çanakkale’de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve
Silahlı Kuvvetler Günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri bugün sabah saat 09.30`da Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreniyle başlayacak.

577
30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında bugün saat 09.30 da Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni düzenlenecek. Resmi Geçit töreninin ardından gösteri yürüyüşü gerçekleştirilecek. Aynı gün saat 20.00 de Morabbin Parkı’nda bando konseri gerçekleşecek. Öte yandan 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Çimenlik Kalesi ve Deniz Müzesi ücretsiz olarak halkın ziyaretine açılacak.
 
Kutlama mesajları
Vali Güngör Azim Tuna, CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Türk milletinin yeniden doğuşunu müjdeleyen ve Cumhuriyet`e hayat veren büyük zaferin 90. yıl dönümünü kutlamanın heyecanı ve sevinci içinde olduklarını bildiren Vali Tuna; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 26 Ağustosta başlayan ve 30 Ağustos 1922 de eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk Milleti Hürriyet ve Bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. 30 Ağustos Zaferi, savaş meydanlarında kazanılan askeri zaferin ötesinde, Tarihi şanlı zaferlerle dolu Milletimizin bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini gösteren ve kurtuluş mücadelesi veren diğer ulusları cesaretlendirerek, mücadele etmelerini sağlayan bir zafer olmuştur. Her aşaması eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu olan milli mücadele sonucunda kazandığımız bağımsızlığı, milletimiz milli birlik ve beraberlik anlayışıyla her zaman koruyacaktır. Vatanımızın birliği ve Milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı Zaferin 90. yıldönümünde, başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bu duygularla; Saygıdeğer Çanakkaleli hemşerilerimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarının "30 Ağustos Zafer Bayramı"nı kutluyorum” dedi.
 
Soydan’ın mesajı
30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınlayan TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü Çanakkale Milletvekili M. Serdar Soydan; “Ulusumuzun, Malazgirt Meydan Muharebesi’nden Çanakkale ve Kurtuluş Savaşları’na kadar en zor koşullar içinde bile bağımsızlığını korumuş olması, birliğimizin, geleceğimizin ve gücümüzün güvencesidir. Türk ulusunun ordusuyla tek bir yürek ve yumruk halinde birleşerek gösterdiği cesaret, kahramanlık ve vatan sevgisi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yükselişindeki en sağlam yapı taşlarından biridir. Mondros ve Sevr’le kendisine dayatılmak istenen ağır koşulları kabul etmeyen Türk ulusu, Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışıyla başlattığı kurtuluş mücadelesini, 30 Ağustos’ta kesin zaferle sonuçlandırmıştır. Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı’nda Mustafa Kemal’in üstün savaş planı, Türk ulusunun inancıyla birleşerek büyük bir zafere dönüşmüştür. 30 Ağustos Zaferi, uzun yıllar güç koşullar altında sürdürülen askeri mücadeleyi sona erdirmiş, ekonomi ve kalkınma mücadelesini başlatmıştır. Bu zaferle, sadece vatan toprakları düşmandan kurtarılmamış, ulusumuzun bağımsızlık ve özgürlüğü tüm dünyaya duyurulmuş, bağımsızlık ve özgürlük ilkesinin egemen olacağı yeni bir devlet kurma anlayışı da güçlenmiştir. Terörün her geçen gün tırmandığı, sınırlarımızda savaş tehlikesini yaşadığımız bugünlerde hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Türkiye Cumhuriyeti kuruluşundan aldığı güç, dayandığı demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti niteliği veUlu Önder’ in ‘Yurt ta sulh, cihanda sulh ’ ilkesi doğrultusunda yoluna hızla devam edecektir. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda; Türk ulusuna eşsiz zaferler kazandıran, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük komutan ve devlet adamı Atatürk ve O’nun silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitleri ve gazileri minnet ve şükranla anıyor, tüm vatandaşlarımızın Zafer Bayramı’nı en içten duygularla kutluyorum” diye konuştu.
 
Sarıbaş’ın mesajı
CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş ise mesajında şu ifadelere yer verdi: “Çevremizde, emperyalist güçlerin çıkarları uğruna tezgâhlanan savaş rüzgârlarının estiği bir ortamda, Kurtuluş ve Bağımsızlık Mücadelesi vermiş bir Ulus olarak kazandığımız zaferin “30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Gününün” 90. Yıldönümünü kutluyoruz. ABD’nin çıkarlarına alet olan yerli işbirlikçileri ve uşaklık yapan iktidar sahipleri şunu bilsinler ki; ABD’nin Ortadoğu ve Kafkaslar üzerindeki çıkarlarına karşı çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kahraman komutanları, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve gerçek sahipleri Kahraman Türk Ordumuz, oynanan bu oyunların da üstesinden yüzünün akı ile çıkacak ve asli görevlerinin başına geçeceklerdir. Emperyalist güçlerin çıkarları uğruna kardeşin kardeşe düşürüldüğü günümüzde, Bizlere bu büyük zaferi kazandırarak esaretten kurtaran, Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne kavuşturan başta Ulusal Kurtuluş ve Bağımsızlık Zaferinin Başkumandanı Ulusal Kahramanımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Bağımsızlık Mücadelesinde canları ve kanları ile tüm mazlum halklara örnek olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Kahraman Evlatlarını bir kez daha rahmetle, minnetle ve saygı ile anıyor, Büyük Türk Ulusunun 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Gününü Kutluyo, Tüm hemşerilerimi Zafer Bayramı dolayısı ile bir kez daha selamlıyor, sevgilerimi sunuyorum.”
Paylaş