havadurum

Zafer Bayramı coşkusu

Çanakkale`de bürokrat ve siyasiler, 30 Ağustos Zafer Bayramı`nı yayınladıkları mesajlarla kutladılar.

398
Çanakkale`de 30 Ağustos Zafer Bayramı`nın 92. yıldönümü ve Silahlı Kuvvetler Günü bugün düzenlenecek törenle kutlanacak. Tören, bugün saat 09.00’da Atatürk Anıtı`na çelenk sunumuyla başlayacak. Vali Ahmet Çınar başta olmak üzere AKP Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ile İsmail Kaşdemir, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Aytop, AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz ve CHP Kepez Belde Başkanı Birol Arslan 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladılar. 30 Ağustos Zafer Bayramı`nın önemine dikkat çekilen mesajlarda; “Bu zafer, Türk milletinin sarsılmaz bütünlüğünü, birlik ve beraberliğiyle tüm engelleri aşacağını, bağımsız ve özgür yaşama iradesini tüm dünyaya bir kez daha göstermiş, Türkiye Cumhuriyeti`nin sağlam temellerini atmıştır. Bu zafer, Çanakkale için de çok ayrı bir öneme sahiptir” denildi.
 
Çınar`ın mesajı
Vali Ahmet Çınar, 30 Ağustos Zafer Bayramı`nın 92. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Çınar; "Türk Milleti her zaman vatanını ve bayrağını canından aziz bilmiş, bağımsızlığı ve özgürlüğü için tarih boyunca büyük mücadeleler vermiş ve bunlardan muzaffer olarak çıkmıştır. Ağustos ayının son haftası milletimiz için şanlı zaferlerin yaşandığı bir haftadır. Gerek milletimize Anadolu’nun kapılarını açan ‘Malazgirt Zaferi’, gerek bu toprakların ebedi yurdumuz olduğunu ilan eden ‘Büyük Taarruz’, Ağustos aylarına damgasını vuran çok önemli tarihi zaferlerdir. 26 Ağustos 1922’de Afyon Kocatepe’den başlayan Büyük Taarruz, Türk milleti için Cumhuriyetimizin ve ülkemiz için parlak bir geleceğin habercisi olmuştur. Milletimizin tek yürek olarak yürüttüğü İstiklal Mücadelesi 30 Ağustos Zaferi’yle son hedefine ulaşmıştır. Türk milleti ve ordusu, böylelikle içinde bulunulan bütün imkânsızlıklara rağmen, tarihe altın harflerle işlenen büyük bir destanın daha sahibi olmuştur. Bu zafer, Türk milletinin sarsılmaz bütünlüğünü, birlik ve beraberliğiyle tüm engelleri aşacağını, bağımsız ve özgür yaşama iradesini tüm dünyaya bir kez daha göstermiş, Türkiye Cumhuriyeti`nin sağlam temellerini atmıştır. Bu zafer, Çanakkale için de çok ayrı bir öneme sahiptir. Çanakkale Deniz ve Kara Savaşlarında kazanılan zaferden sonra, ‘Çanakkale geçilmez’ şiarını dünyanın hafızasına kazıyan Türk milleti ve ordusu daha sonra İstiklal Savaşında da aynı kararlılıkla harekete geçmiş, istiklal ve özgürlüğüne sahip çıkmıştır. 30 Ağustos tarihinde kazanılan kesin zafer, bugünkü Türkiye’nin kurulmasında öncü rol oynamıştır. İstiklal Mücadelesinin önderi Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, varlığımızı borçlu olduğumuz Çanakkale ve İstiklal Savaşı şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle bir kere daha anıyor, tüm Çanakkalelilerin ve ülkemizin ‘ Zafer Bayramı’nın 92. Yılını en samimi duygularımla, yürekten kutluyorum" dedi.
 
Daniş ile Kaşdemir`in mesajı
AKP Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş ile İsmail Kaşdemir, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladılar. Daniş ile Kaşdemir; “Türk Milletinin tarih sayfasına kahramanlığı ile yeniden çıktığı ve bir milletin küllerinden doğduğu, ve bu necip milletin bu topraklardan çıkarılamayacağının en net kanıtı olan 30 Ağustos Zafer Bayramımıza ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 30 Ağustos Zaferi, 92 yıl önce destansı bir duruş ve istiklal mücadelesi ile zaferle taçlandı. Bu eşsiz zaferin ardında, yokluk ve imkânsızlıklar içinde bulunan aziz milletimizin istiklal ve hürriyet aşkı, kahraman ordumuzun cesaret ve fedakârlığı vardır. Sayıca kat kat üstün bir ordu karşısında kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, bu gerçeğin en çarpıcı tezahürü olmuştur. Türk milleti Ordusuyla, kadın-erkek, genç-yaşlı tüm fertleriyle topyekûn bir direniş göstermiş, tarih önünde büyük bir destan yazmıştır. Bu zafer, milletimizin ve kahraman Ordumuzun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk idaresinde, canımızdan daha aziz bildiğimiz, bin yıldır üzerinde kardeşçe yaşadığımız şüheda vatan topraklarını sonsuza kadar koruma inancıyla gerçekleştirdiği muhteşem bir zaferdir. Bu önemli gün, bizlere birlik ve beraberlik içerisinde mücadele ettiğimiz, kardeşliğimizden taviz vermediğimiz müddetçe hiçbir güç tarafından devrilemeyecek büyük bir güç olduğumuzun da en net kanıtıdır. Milletimizin ortaya koymuş olduğu bu yüce ruh ve şuur, bugünde bizlerin geleceğini aydınlatmaktadır. Her zaman canlı kalacak bu anlayış ve imkansızlıklar içerisinde, fedakarlıkla kazanılan bu destansı zaferin verdiği güç ve cesaretle, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıma hedefimizi mutlaka gerçekleştireceğiz. Bu inanç ve düşüncelerle, yüce Türk Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten dileklerimizle kutlar, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını ve tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Allah onlardan razı olsun” dediler.
 
Gökhan`ın mesajı
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da; “30 Ağustos 1922, insanımızın nice fedakarlıklarla verdiği istiklal mücadelesinin, ordumuzun onurlu direnişinin ve vatan sevgisinin tüm dünyaya yayıldığı aydınlık bir dönemin tarihidir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK "Ya İstiklal Ya Ölüm" diyerek 30 Ağustos’ta destansı bir zafere imza atıp, adını tarihe bir kez daha altın harflerle yazdırmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, topraklarımızın savunmasında hiç düşünmeden canlarını veren kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum” şeklinde konuştu.
 
Aytop`un mesajı
İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Aytop yaptığı açıklamada; "Türk Milletinin geçmişi büyük muzafferiyetlerle dolu kahraman Ordusu Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gücünü tüm dünyaya gösteren 30 Ağustos Zaferimizin 91. yıl dönümünü gururla kutluyoruz. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde gerçekleşen Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile vatanımız düşman işgalinden kurtarılmış; bağımsızlığı her şeyin üstünde tutan Türk Milleti hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. Milletimiz bu şanlı zaferle; milli hâkimiyet, milli birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, bugün de olduğu üzere tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş; hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini tüm dünyaya kabul ettirmiştir. 30 Ağustos; Milletimizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine irade, azim ve inanç birlikteliğinin tarihi bir zaferidir. Kocatepe’den Dumlupınar’a onlarca şehitlikte Bayburtlu, Artvinli, Erzurumlu, Giresunlu, Diyarbakırlı, hatta Halepli, Musullu binlerce şehidimiz yan yana yatmaktadır. Onların bize bıraktığı en önemli miras, bir ve birlikteliği sağlamak mecburiyetidir. Bugün kahraman ecdadın torunları, 91 yıl önceki ruhla, bir ve birlikte olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devletini sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığını taşıyacaktır. Bu büyük zaferin ardından geçen 91 yıllık süreç içinde milletçe el ve gönül birliği ile kurup geliştirdiğimiz Türkiye Cumhuriyeti, demokratik ve dinamik yapısıyla dünyada seçkin ve saygın bir konuma sahiptir. İnanıyorum ki genelde milletimiz, özelde Çanakkale’miz; her aşaması eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanları ile dolu olan milli mücadele sonucunda kazandığı bağımsızlığını, milli birlik ve beraberliğini her zaman koruyacak ve dünya nezdinde sahip olduğu önem ve saygınlığı günden güne arttıracaktır. Millet olarak, ülke olarak her alanda birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederken, Sorun çözen, Uluslararası alanda görünürlüğü artan, Mazlum milletlerin yönünü çevirdiği, Demokratik bir ülkeye sahip olmanın gururuyla geleceğimizi, çok çalışarak ve kendimize güvenerek daha güçlü bir şekilde şekillendireceğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bu düşüncelerle tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, bu topraklarda hür ve kendi bayrağımız altında yaşamamızı kanları ve canları pahasına sağlayan başta Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kere daha hürmet, minnet ve şükranla anıyorum" dedi.
 
Kutlu`nun mesajı
AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu ise; “Anadolu topraklarını sonsuza kadar hür ve bağımsız yurt toprağı yapan, milletimizin yeniden doğuşunu müjdeleyen ve Cumhuriyetimize hayat veren Kurtuluş Savaşımızın tacı büyük zaferin 92 inci yıldönümünü kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. 30 Ağustos Zaferi; ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, tüm imkansızlıklara rağmen Türk Milleti`nin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmıştır. Kurtuluş Savaşı sırasında kenetlenen Türk Milleti, büyük fedakarlık ve cesaret örneğiyle elde ettiği zaferlerle güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin temellerini atmıştır. İşgal altındaki topraklar milli ruhun canlanmasıyla düşmandan arındırılmış, bu birlik ve beraberlik dünyada emsali görülmemiş bir zaferle sonuçlanmıştır. Tarih sahnesinden silinmek istenen aziz milletimiz 30 Ağustos 1922`de büyük zafer ile dünyaya gücünü göstermiş, bir karış vatan toprağının kimseye verilmeyeceğini kanıtlamıştır. Milletimizin ortaya koyduğu bu yüksek ruh ve şuur hiç bir zaman bitmeyecektir. Bugün, bağımsız bir devlet çatısı altında yaşayanlar olarak hepimiz bu zafere ve bu zaferi bize armağan edenlere çok şey borçluyuz. Sayı ve silah olarak kendisinden çok üstün olan düşman karşısında, yüreğindeki vatan sevgisi ve üstün cesaretiyle milletini ve ülkesini kanının son damlasına kadar koruyan Türk askerinin, aynı uğurda canını seve seve feda edeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Bu düşüncelerle, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden bütün istiklal kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.
 
Karagöz`ün mesajı
CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, 30 Ağustos Zafer Bayramı`nı kutladı. Karagöz mesajında şu ifadelere yer verdi: “30 Ağustos 1922; bir ulusun var olma, bağımsızlığını kazanma mücadelesi ve yokluklar içinde olmazı olur kıldığı bir kahramanlık destanıdır. Ulusumuzun özgür geleceğinin başlangıcıdır. 92. yıl önce bugün; Türk Ulusunu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı, kadınıyla çocuğuyla ordusuyla topyekûn verdiği bir savaşın ulusal bağımsızlığını kurtarıldığı ve Zafer destanını yazıldığı gündür. Büyük önder Mustafa Kemal`in komutasındaki Türk ordusunun Yunan ordusunu bozguna uğrattığı meydan savaşıyla başlayan zafer süreci 9 Eylül`de düşmanın İzmir`de denize dökülmesi, özgürlük ve bağımsızlığımızın kazanılmasıyla noktalanmıştır. Ulusal kurtuluş savaşımız emperyalizme karşı dünyada kazanılan ilk özgürlük ve bağımsızlık savaşıdır. Kurtuluş sürecinin bitmesiyle kuruluş süreci başlamış ve Cumhuriyet kazanımlarının temelleri atılmaya başlanmıştır. Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkarak, Cumhuriyetimizin üniter, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti niteliğini sonsuza dek korumaya kararlıyız. Çağdaş, laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olarak, Devletimiz, Ordumuz, Sivil Toplum Örgütleri, İş ve Emek dünyasıyla, Sanatçısıyla, Sporcusuyla tek yürek olarak “Yurtta Barış, Dünyada Barış” ilkesiyle çıktığımız yolda, eğitilmiş insan gücümüzle, gerçek anlamıyla bilinçli ve planlı bir kalkınmayı elele çalışarak gerçekleştirmek zorundayız. 30 Ağustos zafer bayramının yarattığı umuda layık olmak dileğiyle, başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarını kere daha minnet ve şükranla anıyor zafer bayramını en içten duygularla kutluyorum.”
 
Arslan`ın mesajı
CHP Kepez Belde Başkanı Birol Arslan ise; “26 Ağustos günü başlayan, 30 Ağustos’ta doruk noktasına ulaşan ve 9 Eylül’de hedefine ulaşan bu ulusal şahlanışın yıl dönümünü bir kez daha gururla kutluyoruz” diyerek başladığı mesajında; “30 Ağustos 1922 Zaferi, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olmasının yanında, yalnızca bizim değil; tüm mazlum ulusların, hatta tüm insanlığın, özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış tarihi bir adımın bayramıdır. Türk Ulusu, 30 Ağustos Büyük Zaferi ile, insanlığa, insanca yaşamanın ancak özgür, bağımsız ve egemen bir ulus olmakla gerçekleşebileceğinin en güzel örneğini verirken, bu uğurda her türlü özveriye katlanmaya daima hazır olduğunu da göstermiştir. Onurla, kıvançla yıl dönümünü kutladığımız bu zaferin kazanılmasında en önemli etken Türk Ulusu’nun kendisine olan güveni ve inancıdır. Zaferimizin büyük önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyor, halkımızın bu büyük bayramını yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Paylaş