"Yüzlerce öğrencili MYO var, kalacak tek bir yurt yok"

859
Ülke genelinde ev kiraların artması ve yurtların yetersiz kapasitede olması gündemini korurken, Çanakkale`de bazı ilçelerde ise hiç aktif yurt olmadığı ortaya çıktı. 2019 yılında `Gelibolu`da KYK`ya ait 120 kişi kapasiteli öğrenci yurdunun bodrum katında oluşan su ve nem sebebi ile demirlerin korozyona uğradığı ve betonların döküldüğü, verilen `tehlikeli` raporu sonucu yurdun kapatıldığı ve öğrencilerin mağdur olduğu` haberi gazetemizde yer almıştı. Aradan 2 yıl geçmesine rağmen Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksek Okulu`nda okuyan yüzlerce öğrenci için yurt sorunu devam ediyor. KYK yurdu atıl halini korurken, öğrencilerin barınma sorununun çözümü içinse herhangi bir yurt girişiminde de bulunulmadığı öğrenildi. Okulda yüz yüze eğitime sayılı günler kalırken, birçok öğrencinin yurt sorunu nedeni ile Gelibolu`da eğitim görmekten vazgeçtiği belirtildi. Konuyla ilgili Gelibolulu vatandaşlar da sosyal medya hesaplarından açıklamada bulunarak yurt sorununun biran önce çözüme kavuşması ve öğrencilere sahip çıkılması yorumlarında bulundular. 
 
"Yeni bir yurt açıldı da bizim haberimiz mi olmadı"
Gelibolulu vatandaşlar tarafından sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada; "Gelibolu`daki tüm duyarlı STK`lara, özellikle tüm eğitim sendikalarına ve ilçemizle ilgili hiç bir sorunda sesi ve soluğu çıkmayan ve yeni yönetimi ile de gene sessizliğe bürünen Gelibolu Kent Konseyine soruyoruz; `İlçemizdeki 120 kişilik KYK yurdu kapandıktan sonra ilçemizde yeni bir yurt açıldı da bizim haberimiz mi olmadı acaba?` denildi. 
"Böyle giderse MYO`da kapanır"
Öğrencilerin barınma sorunu nedeni ile Gelibolu`yu tercih etmek istemediği ifade edilen açıklamada; "İlçede öğrenci yurdu olmazsa, yeni öğrenciler Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksek Okulunu tercih etmezler, şayet öğrenci tercih etmezse de bu MY Okulunun öğrenci sayısı hızla azalır ve bir süre sonra bu okuldaki bölümler ve programlar azalır ve kapanır. Gelibolu Piri Reis MY Okulu da kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalır. İşte bu nedenle bu yurdun üzerinde ısrarla duruyorum ve bu sorunun önemini dilim döndüğünce sizlere anlatmaya çalışıyoruz" denildi. 
 
"İlçemize misafir gelen öğrencilere hep beraber sahip çıkmalıyız"
Açıklamada son olarak; "Sevgili Gelibolulular. Biga`da 2 fakülte ve 1 meslek yüksekokulu ve binlerce öğrenci varken ilçemizde bir yıldız gibi parlayan Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksek Okuluna ve 2 yıl ilçemize misafir gelen öğrencilerine hep beraber sahip çıkmalıyız" denildi. 
 
Paylaş