havadurum

Yurtlardaki öğrencilerin güvenliği kent gündeminde

Yurtlarda yaşanan olaylar kentin gündemindeki yerini koruyor. İHD’nin çağrısıyla bir araya gelen meslek örgütleri öğrenci sorununu masaya yatırırken, CHP Merkez İlçe Başkanı Can Ergun, daha önce yaptığı açıklamasını hatırlatarak,  “Bu sebeple KYK yurtlarından sorumlu Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürünü artık gereğini yapmaya davet ediyorum” dedi. 

892

Çanakkale’deki bir öğrenci yurdunda, geçtiğimiz günlerde meydana gelen olayda, 19 yaşındaki bir öğrenci yüksekten düşerek yaşamına son vermişti. Önceki gün de KYK’ya bağlı bir yurtta, içinde öğrencilerin olduğu asansör düşmüştü. Can kaybının yaşanmadığı olay kısa sürede duyulurken, öğrenciler yurtlardaki güvencesiz yaşama tepki göstermişlerdi. Öğrencilerin yurtlardaki sorunları kent halkının da tepkisini çekerken, konu demokratik kitle örgütlerinin de gündeminden düşmüyor.

İHD ve meslek örgütleri bir araya geldi

İnsan Hakları Derneği (İHD) Çanakkale Şube Yönetimi, yeni seçilen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Yönetimini ziyaret etti. Yeni dönemde başarılar dileyen İHD heyeti, SES, Tabip Odası ve KESK bileşeni sendikalarla bir araya gelerek öğrencilerin yaşadığı sorunları görüştü. Öğrencilerin yalnız olmadığı dile getirilen toplantıda, öğrencilerin barınma, beslenme ve ulaşım gibi birçok sorununun olduğu, kitle örgütleri ve kent halkının bu sorunlara sahip çıkması gerektiği ifade edildi. Toplantıda, bir komisyon kurularak sorunların araştırılması, yetkililerle ve öğrencilerle görüşülmesi üzerinde mutabık kalındı.

CHP’den Gençlik ve Spor İl Müdürüne çağrı

CHP Merkez İlçe Başkanı Can Ergun da, açıklamada bulunarak, öğrencilerin yemek ve barınma sorunlarına değindi. Yurtlardaki öğrenci güvenliği ve yemek sorunlarını endişe ile takip ettiklerini dile getiren Ergun, “Geçtiğimiz günlerde KYK yurtlarında ve özellikle kentimizde yaşanan üzücü olaylar sonucu Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale örgütü olarak bir basın açıklaması yapmıştık. Öncesinde öğrenciler demokratik taleplerini dile getirmek için İskele Meydanına yürümüştü. Ancak tüm bunlara rağmen öğrencilerin kentimizde sağlıklı ve huzurlu yaşamlarını devam ettirebilmeleri için şartlarında bir iyileşme olmadığı, her geçen gün olumsuzlukların daha da arttığı görülmektedir. Son birkaç gündür basından edinilen bilgilere göre asansör düşmesi ve yurt yemekleri hakkındaki iddiaları endişe ile takip ediyoruz. Daha önce yaptığımız basın açıklamasında görevlileri bu tip ihmaller hususunda uyarmış olsak da olumlu yönde bir gelişme göremedik. Bu sebeple KYK yurtlarından sorumlu Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürünü artık gereğini yapmaya davet ediyorum” dedi. (Dilan Kaynak)

Paylaş