Yurtlara baskı mı yapılıyor?

ÇOMÜ`de kayıtlar sırasında Terzioğlu Yerleşkesi girişinde yurt tanıtımı yapan öğrencilerin sık sık özel güvenlik birimi elemanları tarafından uyarıldığı iddia edildi. “Burada yurt tanıtımı yapmaya devam ederseniz hakkınızda soruşturma açılacak” dendiği ileri sürüldü.

858
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi`nde önceki gün başlayan kayıtlar bazı iddiaları da beraberinde getirdi. Kayıtlar sırasında tanıtımlarını yaparak öğrencilere barınma imkanı sağlayan bazı yurtlara ünivresite tarafından baskı yapıldığı iddia edildi. Yurtların Terzioğlu Yerleşkesi dışında, kampus girişine yakın bir yerde yaptıkları tanıtımlar sırasında özel güvenlik elemanlarının baskısı ile karşılaştıkları öğrenildi. Özel güvenlikçilerin, yurtlarda görevli elemanlara hangi amaçla ve baskı yaptığı bilinmezken, bazı yurtların zor durumda kaldığı öğrenildi.
 
Kimlikler soruluyor mu?
Yurt tanıtımında görevli öğrencilere kimliklerinin ve TC numaralarının, özel güvenlik elemanları tarafından sorulduğu öğrenilirken, özel güvenlikçilerin böyle bir yetkiyi ve görevi kimden aldıkları merak konusu. Öğrencilere yönelik, “Burada tanıtım yapamazsınız, kikliklerinizi verin, TC`lerinizi söyleyin, hakkınızda tutanak tutulacak” dedikleri öğrenildi. Öğrencilerin, “Burası üniversite sınırları içinde değil. Bize polis ve zabıta karışabilir. Kaldı ki biz belediyeden de böyle bir tanıtım çalışması için gerekli izinleri aldık” dedikleri öğrenildi.
 
Amaç bazı yurtları ön plana çıkarmak mı?
ÇOMÜ`de yaşanan bu olayların asıl nedeninin ne olduğu bilinmiyor. Ancak yaşanan olayla ilgili olarak yürütülen tahmin ve ortaya atılan iddialar da yenilir yutulur cinsten değil. Çanakkale`deki bazı yurtların baskı altına alınarak, başka yurtların önünün açıldığı ileri sürülürken, hangi amaçla ve kimlerce böyle bir organizasyonun yapıldığı bilinmiyor....
Paylaş