Yüksel’den yaylım ateşi

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nca düzenlenen Türk yürüyüşüne katılan ÇİMDER üyeleri Çanakkale’ye yeni projelerle döndü. Başkan Yüksel Çanakkale’nin oylarını verdiği kişilerden yeterli hizmeti alamadığını vurguladı.

715
Amerika Birleşik devletlerinde Manhattan’ın ünlü Madison Avenue Caddesi’nde yapılan ve Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nca düzenlenen Türk yürüyüşüne katılan Çanakkale İnşaatçılar ve Yapı Müteahhitleri Birliği (ÇİMDER) üyeleri Çanakkale’nin ufkunu açacak projelerle Çanakkale’ye dönüş yaptı. Çanakkale İnşaatçılar ve Yapı Müteahhitleri Birliği (ÇİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Güven Barış Yüksel, Amerika da Çanakkale’nin tanıtımını yaptıklarını ifade ederek; “Amacımız New York’a Çanakkale kulesi dikmek” dedi. Başkan Yüksel, Türkiye’yi yöneten partinin Çanakkale İl Başkanına ulaşmadıklarını da ifade ederek; “Ben sorunları milletvekilleri ile tartışamıyorum. Çanakkale bu konuda sahipsizdir, iyi yönetilmemektedir” dedi.
 
 
“New York’a Çanakkale kulesi dikilecek”
Türk yürüyüşünde “Barış Kenti Çanakkale” pankartıyla dünya ya barış mesajı verdiklerini ve NBA de ki basketbolcu Mehmet Okur’un gönüllü Çanakkale elçisi olduğunu ifade eden Çanakkale İnşaatçılar ve Yapı Müteahhitleri Birliği (ÇİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Güven Barış Yüksel, İşadamları olarak Amerika, Rusya ve Afrika da başarılı projeler gerçekleştireceklerini ifade etti.
 
Amerika izlenimleri ile ilgili bilgiler de veren Başkan Yüksel şunları söyledi; “Mehmet Okur gönüllü olarak Çanakkale’nin tanıtımını Amerika da yapacak. Bizler Amerika da yalnızca müteahhit olarak değil, barışın kenti, kültürün kenti. Truva antik şehrinin bugünkü mirasçıları olarak orya gitmiştik. Çanakkale’nin sembolü Truva atı orada bütün dünyaya tanıtıldı. Çanakkaleli inşaatçılar olarak ay yıldızlı ÇİMDER logolu giysilerle Çanakkale’nin reklam ve tanıtımını yaptık. Bundan sonra orada yalnız ÇİMDER olarak değil, ticaret odası, üniversite, valilik, iş adamı örgütleri olarak muhakkak olmalıyız. Bütün Türk camiası bilgi ve tecrübelerini bizimle paylaşmaya hazır. Yavaş yavaş Amerika kaynaklı dünyada bir büyüme düşüncesini taşıyoruz. Amerika da iş yapacak bir şirket kurulmasına kara verdik. Üç ay içerisinde bunu detaylarını paylaşacağız. Hem bu işten para kazanacağız hem de Çanakkale’nin tanıtımını yapmak adına amacımız New York’a Çanakkale kulesi dikmek. Çanakkale’ye dikemedik ama inşallah ileriki yıllarda o da olacaktır. Çanakkale teknolojisi Çanakkale sermayesi, iş ağı olarak bunu orada başaracağımızı düşünüyoruz.
 
Yerelde başarılı olabilmek için dünyayı görmek şart. ÇİMDER olarak diğer örgütlerin atkılımı ile faaliyetlere devam edeceğiz. Sonuç alınacak gezilere devam edeceğiz. 2014 kış olimpiyatlarının yapılacağı rostov, soçi, krasnador. Bölge şantiye görünümünde. Türk girişimcilerini pay alması için rakipleri kıskandıracak kızdıracak ölçüde lobi yapıp iş almalarını sağlamaya çalışacağız. Afrika önümüzdeki aylarda devam edeceğiz. Dünya hem geleneksel pazarlarda olayı hem de yeni pazarlara açılmayı gerektiriyor. Önümüzdeki 20-30 yılın şantiyesi Afrika’dır. Bundan hiçbir Çanakkaleli mahrum kalmamalıdır. Çanakkaleli iş adamları ve inşaatçıları Afrika da yatırım yapmaya davet ediyorum. Gerekli altyapı oluşuyor. Bundan uzun vadede kesinlikle kazançlı çıkacağız. Yeni gelişen Türk girişimcisinin olması gereken bir sektör olduğunu düşünüyorum. Bütün bunlar bizi Çanakkale’den uzak tutmamalı. Bu topraklara da her zaman ne yapsak ödenmeyecek borcumuz var. Burada da yatırımlarımıza çalışmalara devam edeceğiz.
 
“Çanakkale Sahipsiz”
Çanakkale’nin sahipsiz olduğunu ifade eden Başkan Yüksel; “Bir sivil toplum kuruluşu olarak bugün Türkiye’yi yöneten partinin Çanakkale İl Başkanına ulaşmıyorsam sıradan vatandaş ulaşamıyor demektir. Ben sorunları milletvekilleri ile tartışamıyorsam demek ki sıradan vatandaş hiç tartışamaz. Çanakkale bu konuda sahipsizdir, iyi yönetilmemektedir” dedi.
 
Yüksel şunları söyledi; “Çanakkale vatandaşı, oylarını verdiği kişilerden aynı şekilde hizmet beklediğinde karşısında muhatap bulamamaktadır. O yüzden on senedir ne yazık ki Çanakkale de yuvarlak masa etrafında master plandan bahsediyoruz, turizm alanından bahsediyoruz. Özel idarenin bundan dört yıl önce ihaleye çıkardığı bir yer vardı. Biz de Çanakkaleli iki şirket ortak olarak bu ihaleye katılmıştık. Verdiğimiz teklif o zaman gülünç bulunmuştu. Ancak bugün ihale iptal oldu. Beş yıl kaybettik. Bunun sorumlusu kim? Ben bunu soruyorum. Bunu soran bile yok. Çanakkale bir yatırımdan oldu. Çanakkale’nin özel idaresi Çanakkaleli girişimcileri desteklemek yerine yanlış bir şey yaparak ihalenin iptal olmasına neden oldu. Kendimiz kaybediyoruz ama sorumlulara bile parmağımız gösterip hatan var diyemiyoruz. Çanakkale de aman ben söylemeyeyim, aman o söylemesin, aman benim başım belaya girmesin düşüncesi var. Dolayısıyla, memleketi Çanakkale’ye üç beş yıl geçirmeye gelen bürokratlara teslim ediyoruz. Onlarda mevzuat neyi ifade ediyorsa onu o şekilde yapıyor. Bu şekilde olursa ancak bu kadar olur.”
 
“Üniversiteyi anlamakta zorluk çekiyorum”
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından yapılan ve iş dünyasını da yakından ilgilendiren çalışmalardan haberleri olmadığını ifade eden ÇİMDER Başkanı Güven Barış Yüksel; “Üniversite de ne olup bittiğini meraklı bir şehirli olarak anlamakta zorluk çekiyorum” dedi. Teknopark konusunu işadamlarına yeteri kadar anlatılmadığını ifade eden Başkan Yüksel sözlerine şöyle devam etti; “Üniversite teknopark’ı yapıyor. Bizler cahil insanlarız, bilmiyoruz ya da işimiz gücümüz var. Bu kadar yararlı olan bir konuyu, bizlerin vergilerinden maaş alan profesörlerin hiç mi vakti yok, gelip anlatmıyorlar. Bilgimiz yok. Hiç kimse kapımızı çalmadı. Ben mail attım ticaret odasına anlattım. Çanakkale de iş yapacak 50 tane adam vardır. Üniversitenin işletme fakültesi, 50 öğrencisini görevlendirir ziyaret ederek anlatır. Ben bilmiyorum. Ülkenin en çok gezen iş adamlarından biri olarak bu konuya ben cahilim. Üniversite gelip bana anlatmadı. Benim cahilliğim. Vaktim olmamış ama bütün arkadaşlarımda mı cahil. Bütün arkadaşlarımın da mı vakti yoktu. Bir şey çok yararlı da kamuoyunda bilinmiyorsa onu anlatan adama da bakmak gerekir. Kardeşim sen bunu anlatabildin mi? Ben de Çanakkale de teknopark kurulduğunu internetten öğrendim. Eğer bana anlatılsaydı aklım basar ve oraya ortak olurdum. Anlatılmadı, çağrılmadım projede olamadık. Yüz kişilik üyemizle bu çalışmadan haberdar olmadık. Üniversite de ne olup bittiğini meraklı bir şehirli olarak anlamakta zorluk çekiyorum.”
 
 
Paylaş