havadurum

Yönetim adaylıkları açıklanıyor

844

Çanakkale Barosu, 3-4 Ekim tarihlerinde 35`inci Olağan Genel Kurulu`na gerçekleştirecek. "Savunmanın işlevsizleştirilmesi", "çoklu baro" gibi tartışmaların yaşandığı 2020 yılı, Baroların Genel Kurulları ile devam ediyor. Çanakkale Barosu da Ekim ayında yapacağı genel kurul ile yeni döneme yeni kadrolar ile girecek. Çanakkale Barosu Başkanı Bülent Şarlan, geçtiğimiz günlerde yeniden aday olduğunu dile getirmişti. Şimdi de yönetim kurulu için adaylar açıklamada bulunuyor. 

 
"Bu zor koşullarda mesleki sorumluluk alma irademiz güçleniyor"
Çanakkale Barosu Yönetim Kurulu üyeliğine adaylığını açıklayan ve daha önce de baronun çeşitli komisyonlarında aktif olarak görev alan Avukat Ali Serkan Yurt, mesleki sorumluluk alma iradelerinin güçlendiğini dile getirdi. Yurt, adaylık açıklamasında; "Savunmayı ve insanlık onurunu ayakta tutan Avukatlık mesleğinin,insanlık tarihi boyunca bir bütün halinde mücadele ile örülmüş geçmişi bu zor koşullarda bizleri Mesleki sorumluluk alma irademizi güçlendirmektedir.Bu sebebe bağlı koşullar ile birlikte temel hak ve özgürlükler ile birlikte insan haklarının saygılı,sosyal hukuk devletinin gerekliliklerini demokratik bir iklimde yerine getirme bilincimiz ile Çanakkale barosunun 35. Olağan Genel Kurulunda, yönetim kurulu üyeliğine siz meslektaşlarımın desteği ile aday olma kararı aldım. Tüm yönetim, denetim, disiplin kurulları adayları ile TBB delege adaylarına başarılar diler, seçimin baromuza şimdiden hayırlı olmasını temenni ederim" dedi. 
 
Avukat Algül de "adayım" dedi
Çanakkale Barosu`nun genç avukatlarından Eyüp Algül de adaylığını açıkladı. Algül, "Hukuka, ahlâka, mesleğin onuruna ve kurallarına uygun davranmayı kendisine ilke edinmiş, Çanakkale Barosu`nun değerli mesupları. Saygıdeğer meslek büyüklerim ve meslektaşlarım... 3-4 Ekim 2020 tarihinde yapılacak Baromuz Olağan Genel Kurulu`nda yönetim kurulunda görev yapmak, bizden önce görev yapmış tüm baro başkanlarımızın, yönetim kurulu üyelerimizin ve meslektaşlarımızın emeklerine emek katmak için adaylığımı açıklamış bulunmaktayım. Desteklerinizi bekliyorum" dedi.
(Seçkin Sağlam) 
Paylaş