`Yoğunluk artıyor, trafiğe çözüm bulunmalı`

431

 GBT turizm A.Ş ortağı Armağan Aydeğer, Çanakkale’de bayram tatili yoğunluğunu ve otellerin doluluk oranlarını gazetemiz ile paylaştı. Türkiye’de bir çok tatil yöresinin yoğunlukta olduğunu belirten Aydeğer; “Öncelikli olarak sahil noktalarında yoğunluk biraz fazla. Şehir otelleri ikinci derecede yoğunluğa sahip. Tarih yaklaştığı sürece bu otellerinde olumlu yönde etkileneceğini düşünüyoruz” dedi. Çanakkale’de yaşanan trafik sıkıntısının turizmi olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Aydeğer, bu duruma alternatif bir çözüm getirilmesi gerektiğini söyleyerek; “İskele bölgesindeki trafik birçok noktada ulaşımı olumsuz yönde etkiliyor. Bu durum turistin de bölge ile ilgili fayda almasını engelliyor. Bölgedeki işletmeciler olarak bu durumdan huzursuzuz. Mutlak suretle tedbirin alınarak önümüzdeki dönemlerde farklı yöntemler geliştirilmesi gerekiyor. Örnek olarak alternatif iskeleler geliştirilebilir” dedi.

 
“Yoğunluk sahil yerlerinde”
Bayram dönemi diğer sahil yerlerinde olduğu gibi Çanakkale’de de birçok tatil yöresinin yoğunlukta geçtiğini belirten Aydeğer; “Öncelikle olarak sahil noktaları biraz fazla Şehir otelleri ikinci derecede yoğunluğa sahip. Tarih yaklaştığı sürece bu otellerinde olumlu yönde etkileneceğini düşünüyoruz. Daha doluluklar tam değil. Ancak sahil yerlerinde ki dolulukların etkisini kısa sürede yaşayacağız diye düşünüyorum” dedi. 
 
 “Taleplerin artacağını düşünüyoruz”
Bayramın yüksek sezona denk gelmesi sebebi diğer var olan pazarlardaki müşterilerde de bir ağırlık olduğunu ifade eden Aydeğer; “Bu yüzden geçen yıl ile bu yıl arasında çok net bir şey söylemek kolay değil. Bayram benzer dönemlere denk geldiği için yoğun bir süreçti. 10 gün tatil olması öncelikli olarak şehir merkezlerinden ziyade, deniz kenarında ki yerlere ilgiyi arttırıyor. Ancak şu anda yaz dönemi olduğu için zaten yoğunluk var. Bu yoğunluğu sıkıştırmaya başlayıp şehir merkezinde ki otellerimiz belirli bir ortalamanın üzerinde olmakla beraber tamamen dolu değil ama önümüzdeki günlerde taleplerine artacağını düşünüyoruz” dedi. 
 
“İskele trafiğine alternatif çözüm bulunmalı”
İskele bölgesindeki trafiğin birçok noktada ulaşımı olumsuz derecede etkilediğini ifade eden Aydeğer son olarak; “Bu durum turistin de bölge ile ilgili fayda almasını engelliyor. Bölgedeki işletmeciler olarak bu durumdan hepimiz huzursuzuz. Misafirlerimiz istedikleri yerlere ulaşmakta çok zorlanıyorlar. Belirli saat dilimlerinde trafik akışı tamamen durur hale geliyor. Buda tabii ki şehirde zaman geçirecek turiste kötü bir deneyim sunuyor. Mutlak suretle tedbirin alınarak önümüzdeki dönemlerde farklı yöntemler geliştirilmesi gerekiyor. Örnek olarak alternatif iskeleler geliştirilebilir. Daha önce sözü geçen Karacaören- Akbaş arasında bir iskele söz konusuydu. Burası gündeme getirilerek değerlendirilebilir. Şehir merkezindeki feribot seferleri devam eder. Bu aşırı yükü bir şekilde dengelememiz gerekiyor. Çünkü Çanakkale her geçen gün cazibesi artan ve herkes tarafından gelinmek isten kentler arasında yer alıyor. Toria 2018 ve diğer turizm hareketlerinin olumlu seyretmesi için çalışıyoruz. Bu süreç içerisindeki çalışmalarda gelen misafirlerin en önemli ihtiyaçlarından biri  ulaşım meselesinin çözümü. Bu çok aşırı yoğun trafik sıkıntısı gelen kişilerin olumsuz bir algı ile başlamasına sebebiyet veriyor” dedi.
(Eren Aşnaz) 
Paylaş