havadurum

Yıllar sonra ÇTSO’nun da iç yönergesi oldu

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis toplantısında iç yönerge yönetmeliği kabul edildi. Bir genel sekretere mal olan aylarca tartışılan yönerge kabul edildi. Başkan Bülent Engin de rahat bir nefes aldı. Bu güne kadar ÇTSO iç yönergesi olmadan yönetilmişti.

336
 
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası meclis toplantısında iç yönerge yönetmeliği kabul edildi. Toplantıda ayrıca azami fiyat tarifeleri de görüşüldü. Ramazan ayı içerisinde olmamıza ve daha önceden belirlenip uygulamaya geçilmesine rağmen pide fiyatları onaylanırken, Babakale Çanakkale hattı için belirlenen tarife de kabul edildi.
 
Yönerge kabul edildi
Toplantıda ayrıca iç yönerge konusu da gündeme geldi. Uzun süredir meclis gündemini meşgul eden genel sekreter değişimine neden olan yönerge gündemdeki yerini korudu. Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Engin yaptığı konuşmada “Bu en son yapılan en modern tasarım. Artık odanın bir yönergesi olmalı. Tüm odalar araştırıldı. Burada isimler önemli değil. Eğer böyle bir takıntı varsa bu işi yapmayalım” dedi.
 
Mecliste yapılan tartışmaların ardından yönerge oylandı. Toplantıya katılan meclis üyelerinden üçü hayır oyu verdi. Yönerge oy çokluğu ile kabul edildi. Oylama sonrası konuşma yapan meclis Başkanı Niyazi Önen, “Bu konu çok uzamıştı. Yönergenin olması olmamasından daha iyidir. Meclis olarak önümüzdeki süreçte bir sıkıntı olursa camiamızın menfaati doğrultusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir” dedi.
 
Paylaş