Yılın sanat yönetmeni Işıl Çağlar Ekşi

24. Ankara Uluslararası Film Festivali`nden Çanakkale’ye anlamlı ödül...

1303
 
24. Ankara Uluslararası Film Festivali`nde, “Evdeki Yabancılar” filmindeki başarısı nedeniyle Çanakkaleli Sinemacı Sanat Yönetmeni Işıl Çağlar Ekşi Yılın En Başarılı Sanat Yönetmeni Ödülüne layık görüldü.
 
Ankara Resim ve Heykel Müzesi`nde düzenlenen gecede Ulusal Uzun, Ulusal Belgesel, Kısa Film ve Akademik Jüri dallarında ödüller sahiplerini buldu. Ulusal Uzun Film dalında toplam 13 kategoride ödül dağıtıldı. Evdeki Yabancılar filminin Sanat Yönetmeni olan Işıl Çağlar Ekşi “Bu film 3 yıllık meslek hayatımın 4. uzun metrajlı filmi. Ödüllendirilmek onur verici bir duygu. Ödüle layık görenlere teşekkür ediyorum” dedi.
 
1982 Çanakkale doğumlu olan Işıl Çağlar (Narler) Ekşi İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema TV Bölümü`nden mezun oldu. Master programını Finlandiya’da University of Art and Design, Production Design bölümünde tamamladı.
 
Filmin Konusu
1990`lı yıllarda Ege Bölgesi`ndeki küçük bir sahil kasabasında geçen hikaye, mübadele döneminde doğup büyüdüğü yerden ayrılıp Yunanistan`a göç etmek zorunda bırakılmış yaşlı bir Rum Kadını olan Agopi`nin dokunaklı hikayesine odaklıyor. Agopi yıllar sonra 80`li yaşlarda geldiğinde yıllar önce bırakmak zorunda kaldığı evini aramaya koyuluyor. Yanına genç torunu Alpida`yı da alarak Ege`ye gelen Agopi eski evini bulsa da evi başkasına aittir. 30`lu yaşlardaki yeni ev sahibi ve Agopi arasında paylaşılamayan ev hem geçmişini arayan bir kadını hem de geleceğini kurtarmak isteyen bir adamı ortak noktada buluşturuyor.
Paylaş