"Yılın Müze Şehri" ödülü Çanakkale'nin

462
Turizme katkı sağlayan şehirler ve şehirlerle bütünleşen markalar, Yıldız Ödülleri Gecesi`nde ödüllendirildi. Beşiktaş`ta bulunan bir otelde gerçekleştirilen geceye Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Demirören Oktay, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören`in eşi Revna Demirören ve kızı Yelda Demirören Kalyoncu, Demirören Holding Yönetim Kurulu üyesi Murat Oktay`ın eşi Margaux Oktay, sanatçılar Oktay Kaynarca, Ziynet Sali, Özcan Deniz, Nilgün Belgün ve Suzan Kardeş`in yanı sıra siyaset, iş ve sanat dünyasından birçok isim katıldı. Törende Çanakkale Yılın Müze Şehri Ödülüne layıkm görülürken ödülü İl Kültür ve Turizm Müdür Murat Yılmaz aldı. 
Yılmaz konuşmasında; "Sadece Çanakkale`ye değil, sadece Türkiye`ye değil tüm dünyaya, Troya`nın hikâyesine değer katan bir müzemiz. 33 Bin metrekare alan üzerine kurulu Troya ören yeri ile bütünleşen. Yakınında bulunan Arkoe Köy-Etno Köy ile bütünleşen bir müzemiz. Geldiğinizde farklı deneyimleri de yaşayacağınız bir müzemiz. Hepinizi bekliyoruz. Bu ödülü ben aslında sizler adına alıyorum. Çünkü sizler de Hektor gibi, Fatih Sultan Mehmet gibi Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk gibi Çanakkalelisiniz" dedi. 
 
Tüm gelirinin Turizm bölümünde okuyan ihtiyaç sahibi gençlere aktarıldığı törende ödüle layık görülen şehirler ise şöyle: Kastamonu - Yılın Eko-Turizm Şehri, Gaziantep - Yılın Gastronomi Şehri, Balıkesir - Yılın Keyifli Yaşam Şehri, Kahramanmaraş - Yılın Yenilikçi Turizm Şehri, Edirne - Yılın Festival Şehri, Afyon - Yılın Parlayan Yıldız Şehri , Çankırı - Yılın Sağlık Turizmi Şehri, Çanakkale - Yılın Müze Şehri.
(Nevin Yüksel)
Paylaş