havadurum

Yılın En Başarılı Müzesi ödülü; Troya Müzesi'nin

953

 Sektöründe Türkiye’nin ilk ve tek yarışması olan “Attractıon Star Awards 2020 – bu yıl 7. kez organize edildi. Her yıl ATRAX Fuarı kapsamında sektörün en başarılı ürün ve projelerini ödüllendiren yarışma, sektörün gelişimine katkı sağlayarak sektörün daha nitelikli ürün ve hizmetler sunmasına, toplumsal, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda daha fazla değer yaratmasına katkı sağlamak amacıyla düzenleniyor. Bu yılki “En Başarılı Müze” ödülü ise 2700 yıllık tarihi arkasına alan ve Troya’yı uluslararası alanda temsil eden Troya Müzesi’ne verildi. 14 Şubat tarihinde düzenlenen ödül törenine Çanakkale Vali Yardımcısı Hasan Ongu, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Cemil Agas, Çanakkale Kurul Müdürü Çağman Esirgemez ve Troya Müzesi Müdür Rıdvan Gölcük katıldı. “En Başarılı Müze” ödülünü vermek üzere organizasyon adına yer alan Nergis Aslan, “Katılımın ve çekişmenin en yoğun olduğu kategori bu oldu fakat sonunda muhteşem bir müze ödülü kazandı” diyerek Troya Müzesi’nin yarışmadaki başarısından söz etti.

 
“2700 yıllık bir marka; Troya Müzesi” 
Troya Müzesi’ne verilen “Yılın En Başarılı Müzesi” ödülünü Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük aldı. Gölcük, “Henüz bir yaşında olan bir müzeyiz. Fakat arkamızda Homeros var, İlyada var, Anadolu toprakları var. Troya yaklaşık 2700 yıllık bir marka adeta. Dünyanın en eski ve en popüler markalarından biri. Biz Çanakkale’nin Tevfikiye Köyü’nde kurulduk. Köyün nüfusu 438. Ve 438 kişilik bu köye Troya ismi, geçen yıl yaklaşık 750 bin kişi çekti. Bu ödülü Bakanlığımız adına, Çanakkale’miz adına, Anadolu’muz adına, Hektor adına alıyorum. Troya efsanesi devam ediyor” dedi. 
 
“Çok mutluyuz”
Çanakkale Vali Yardımcısı Hasan Ongu ise; “18 Mart 2019’da Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açılan Troya Müzemiz yoluna emin adımlarla devam ediyor. Bu ödülü Çanakkale’mize, Müzemize kazandırdığımız için çok mutluyuz. Troya Müzesi Avrupa’da Yılın Müzesi yarışmasında finale kalarak ülkemizi temsil ediyor. Umut ediyoruz ki Cardiff’ten başarı ile döneceğiz” dedi.
 
Sırada Avrupa var!
“En Başarılı Müze” ödülünü alan Troya Müzesi Avrupa’da da Yılın Müzesi Ödülü’nde finale kalmıştı. 29 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında Cardiff’te yapılacak final için hazırlıklarını yoğun bir biçimde sürdüren Troya Müzesi, şayet bu ödülü de alması durumunda “En Başarılı Müze” ve “Avrupa’da Yılın Müzesi Ödülü”nü alan ilk ve tek müze olmayı başaracak.
(Seçkin Sağlam)
Paylaş