Yıldırım’dan sert tepki...

SES Çanakkale Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Eftal Yıldırım, Şanlıurfa Şube Başkanı İsmet Karadağ’ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi. AKP’ye sert eleştirilerde bulunan Yıldırım; “Haklı mücadelemizi savunan SES Şanlıurfa Şubesi Başkanımız İsmet Karadağ ve gözaltına alınan diğer insanların, bir an önce serbest bırakılmasını, dolayısıyla yaşatılan bu hukuksuzluğa ve adaletsizliğe bir an önce son verilmesini istiyoruz” dedi.

500
Konu ile ilgili açıklama yapan SES Çanakkale Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Eftal Yıldırım, gözaltına alınan SES Şanlıurfa Şubesi Başkanı İsmet Karadağ’ın bir an önce serbest bırakılmasını istedi.
 
Yaşanan hukuksuzluğa ve adaletsizliğe bir an önce son verilmesi gerektiğini belirten Yıldırım; “Şanlıurfa Şube Başkanımız İsmet Karadağ 18 Ocak 2012 tarihinde sabaha karşı evinden gözaltına alınmıştır. Başkanımız halen gözaltındadır.  Sayın İsmet Karadağ, sendikamızın ilkelerinden olan evrensel ve insanı değerleri savunduğu için gözaltına alınmıştır. Urfa Eğitim-Sen ve SES Şube yöneticileri de üç ay önce demokratik ve anayasal haklarını kullanarak basın açıklamasına katıldıkları için hukuksuz bir şekilde gözaltına alınıp tutuklanmışlardı. İlk mahkemede serbest bırakıldılar. Suçlamalar ise sudan sebeplerdi.
 
Konfederasyonumuz KESK ve bağlı sendikalar olarak kamu emekçilerini sefalet koşullarına mahkum etmeyi hedefleyen 4688 Sayılı Yasa Tasarısı başta olmak üzere, sağlık ve sosyal hizmet alanında iş güvencemize ve sağlık hakkımıza yönelik yasalar ve KHK’lar çıkarılırken, siyasi iktidarın tüm bu saldırı politikalarına karşı sürdürdüğümüz mücadelenin yükseldiği bir dönemden geçtiğimiz bilinmektedir. Özellikle yüz binlerce kamu emekçisinin talepleri için alanlara çıktığı 21 Aralık grevimizle, mücadelenin belli bir ivme kazandığı aşikar olan bu dönmede yaşanan gözaltı ve tutuklamalar tesadüf değildir. Ülkede insan hakları savunucularına, sendika yöneticilerine, akademisyenlere, Kürtlere, Ermenilere, Alevilere, gazetecilere, sanatçılara kısacası AKP gibi düşünmeyen herkese ve her kesime uygulanan bu zülüm, bu işkence bitene kadar haklı mücadelemiz devam edecektir.
 
Sendikalarımızı temsil eden yönetici ve üyelerimiz bizim haklı mücadelemizin onurudurlar ve bilinsin ki bizler, onurumuzu savunmak için hiçbir şeyden kaçınmayacağız ve bedeli ne olacaksa olsun ödemekten geri durmayacağız. Aylardır KESK’e bağlı sendikalara yapılan baskı, gözaltı ve saldırılar kamuoyuna yansımaktadır. Oysa KESK’e bağlı sendikaların söylemleri en ince ayrıntısına kadar incelendiğinde evrensel değerlerin savunulduğu ve insanlığa verilen “değer”, görülecektir. İnsana saygı duymanın, insan onurunu savunmanın suç sayıldığı, yasama-yürütme ve yargının tek elden yönetildiği bir ülkede düşünce ve ifade özgürlüğünün, örgütlenme özgürlüğünün ayaklar altına alındığı ve AKP gibi düşünmeyen kim ve ne olursa olsun kişi ya da kurumların etiketlendiği, terörize edildiği, ötekileştirildiği görülmekte ve bu duruma meşruluk kazandırılmaktadır. Haklı mücadelemizi savunan SES Şanlıurfa Şubesi Başkanımız İsmet Karadağ ve gözaltına alınan diğer insanların, bir an önce serbest bırakılmasını, dolayısıyla yaşatılan bu hukuksuzluğa ve adaletsizliğe bir an önce son verilmesini istiyoruz” dedi.
Paylaş