"Yetkilileri göreve çağırıyoruz"

320
İsmailağa Cemaati ile ilişkili Hiranur Vakfı`nda yaşanan çocuk istismarına tepkiler büyüyor. Atatürkçü Düşünce Derneği, tüm devlet yetkililerini Anayasa ve yasalara uymaları ve görevlerini yapmaları konusunda bir kez daha uyararak, "Tarikat evlerinde tecavüze uğrayan çocuklar için "Bir defadan bir şey olmaz" ya da "Küçüğün rızası var" diyen bakanlar gördük. Eşi tarafından -hem de camide- bir kadınla basılan imam için "İmam nikâhlısıysa göreve iade edeceğiz" diyebilen devlet memuru müftüler gördük" ifadelerine yer verdi.
 
"Bu ve benzeri örneklerle her gün yaşıyoruz!"
ADD tarafından yapılan açıklamada, "İki gündür 6 yaşında bir bebeğin, öz babası tarafından gelinlik giydirilerek "evlendirilmesi" rezaleti ile çalkalanıyor ülkemiz. Bir babanın 6 yaşındaki kızını evlendirebilmesi, 29 yaşında bir "adam"ın o bebe ile evlenebilmesi, sahte kemik yaşı raporu ile gözünün önündeki 14 yaşındaki kızın 21 yaşında olduğunu karara bağlayan yargıçların olabilmesi... Ne acı! 100. yaşını süren Türkiye Cumhuriyeti`nin bu hali kabul edilebilir olmasa da, şaşırtıcı değil elbette. İktidara gelişinden itibaren tarikat ve cemaatlere devlet olanaklarını sonuna kadar açan AKP yönetim anlayışının vahim sonuçlarını bu ve benzeri örneklerle her gün yaşıyoruz" denildi.
 
"Yetkilileri görevlerini yapmaları konusunda uyarıyoruz"
"Kanal kanal dolaştırılan "Hocaefendi" lakaplı tarikatçıların, Diyanet yetkililerinin benzer fetvalar verdiğini gördük. Tarikat evlerinde tecavüze uğrayan çocuklar için "Bir defadan bir şey olmaz" ya da "Küçüğün rızası var" diyen bakanlar gördük. Eşi tarafından -hem de camide- bir kadınla basılan imam için "İmam nikâhlısıysa göreve iade edeceğiz" diyebilen devlet memuru müftüler gördük" ve benzeri örnekler verilen açıklamada, Bütün bunlar düşünüldüğünde, Bakanlık ya da Diyanet İşleri`nin bu son rezaletle ilgili suskunluklarının da şaşılacak bir yanı yok tabii. Öte yandan, artık bir AKP dönemi klasiği haline getirilen "icazet törenleri" ile sarıklı cübbeli küçücük çocuklarımız kullanılarak şehirlerimizin caddelerinde, salonlarında Laik Cumhuriyet`e meydan okunuyor. Anayasamızın ve yasalarımızın açık hükümlerine karşın devlet görevlilerinin bu meydan okumaya engel olmaları bir yana, TBMM Başkanı, Diyanet İşleri Başkanı gibi üst düzey siyaset ve devlet yetkililerinin coşkulu katılımları ile bu törenleri meşrulaştırdıkları görülüyor. ADD olarak, Tüm devlet yetkililerini Anayasa ve yasalara uymaları ve görevlerini yapmaları konusunda bir kez daha uyarıyoruz" denildi.
(Damla Yeltekin)
Paylaş