Yetki, Başkan Gökhan'da

1344

 Çanakkale Belediye Meclisi Olağanüstü olarak geçtiğimiz gün yeniden toplandı. Temmuz ayı içerisinde yaşanan önemli gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın, İller Bankası A.Ş.’den ek kredi için yetkilendirilmesi oylandı.  Ayrıca Belediye Başkanı Gökhan, Aksa Çanakkale Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’nin Genel Kurul Toplantısına katılmak üzere yetkilendirilmesi Belediye Meclisi tarafından oylandı. Meclisin açılış konuşmasını yapan Başkan Gökhan, AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ı ziyareti hakkında değerlendirmede bulundu. Gökhan, ayrıca AKP Grup Başkanvekili Turan’ın AKP heyeti ile birlikte kendisine yapılan ziyaret hakkında konuştu. Önümüzdeki süreçte bu güzel iş birliklerini sağlayacaklarını söyleyen Başkan Gökhan, ilettikleri taleplere yönelik olumlu cevap verdiği için Milletvekili Turan’a teşekkürlerini sundu. Ziyaretle ilgili Başkan Gökhan; “Kredi ile ilgili Ankara’da Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Sayın Bülent Turan’ı ziyaret ettik. Kendisiyle Çanakkale’deki bazı yatırım konularıyla ilgili bilgi verdik ve o konularla ilgili destek talep ettik. Bu vesileyle Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan Bey’e teşekkür ediyorum. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte bu güzel iş birliklerini sağlamış olacağız” dedi. 

 
“Demokratik, meşru ve hukuki zeminde mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” 
Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, Atikhisar bölgesinde yapılan ağaç katliamları ve maden çalışmalarıyla ilgili olarak; “Kentimizin tek içme ve kullanma suyu kaynağında yaşanan o ağaç katliamını ve maden faaliyetlerini burada yaptığım sunumda anlatmıştım. Havadan görüntülerimiz ile ÇED raporuna aykırı bir şekilde en az 195 bin ağacın kesildiğini ifade etmiştim. Bununla birlikte ÇED sınırları dışına da taşan bir çalışma olduğunu gördük. Biz, burayı koordinatlandırdık ve uzman ekiplerimizle bir rapor oluşturduk. Bununla birlikte çevre ve sağlık komisyonu olarak, DSİ, İl Sağlık Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü ziyaret ettik. Orman Bölge Müdürlüğünden birkaç kez randevu talep etmemize rağmen henüz bu randevularımıza olumlu yanıt alamadık. Bununla birlikte 19 Temmuz’da Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği’nin burada yaptığı encümen toplantısı ve bir mitinge dönüşen basın açıklamasının hemen öncesinde Danıştay yapmış olduğumuz itirazla ilgili bir karar verdi. Tabi biz bu raporlarımızı Danıştay’a sunmayı düşünüyoruz ama hukuki süreçler henüz devam etmektedir. Biz Çanakkale halkı olarak musluğu her açtığımızda ‘acaba suyumuz zehir karıştı mı?’ korkusuyla yaşamak istemiyoruz. Ve anayasamızın bize tanımış olduğu ‘Herkesin sağlıklı bir çevrede yaşama’ hakkını sonuna kadar kullanmakta kararlı olduğumuzu, demokratik, meşru ve hukuki zeminde de mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi. 
 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Meclis kararı ile yetkilendirildi…
Belediye Meclisi’nde yapılan oylama sonucunda Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Güzelyalı-Dardanos Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı işi için İller Bankası A.Ş.’den 30 milyon 770 bin lira ek kredi kullanılması için yetkilendirildi. Yine Olağanüstü Meclis Toplantısında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Aksa Çanakkale Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’nin Genel Kurul toplantısına katılmak üzere yapılan oylama sonucunda yetkilendirildi. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş