Yeşil binada hedef; yılsonu

993

 Çanakkale Belediyesi tarafından yapımı süren Yeşil Yerel Yönetim Binası çalışmaları hız kazandı. Temel işlemlerinin bitmesinin ardından hızla yükselmeye başlayan bina için dün kurban kesim töreni düzenlendi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Meclisi CHP Grubu Başkanvekili Adnan Güler ve birim müdürlerinin yanı sıra, törene inşaatta görevli işçiler de katıldı. Kaba inşatta sona gelinmesi ve ilk çatının atılarak bayrak asılması nedeni ile kurban törenini düzenlediklerini belirten Başkan Gökhan, inşaat çalışmaları ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Konuşmasında, 2,5 y gibi süre içerisinde beton işlemlerinin tamamı ile biteceğini belirten Başkan Gökhan; “Bugün burada temel işleri bitirilip, son betonu attıktan sonra daha önce vadinde bulunmuş olduğumuz kurban kesilmesi töreni için toplandık. İlk çatının tamamlanması ile bayrağımızı astığımız günü birleştirerek işçilerle beraber bu töreni düzenledik. İşçilere bir hayır ikramında bulunuyoruz. Dolayısı ile burada inşaatımızın ilk çatısının tamamlandığı bölümdeyiz. İnşallah bundan sonra 2-2,5 ay içerisinde son betonu atmış olacağız. Artık betonla ilişkimiz kalmamış olacak. İnşaatın ince işleri kalmış olacak” dedi.

   
“Havaların düzelmesi ile çalışmalar hızlandı”
Kış aylarından çıkılarak havaların düzelmesi ile inşaatın çok daha hızlı şekilde ilerlediğin belirten Gökhan; “Şu anda betonarme işinin yüzde 85’ini tamamlamış durumdayız. Son yüzde 15 kaldı. Sonrada artık içinin teftişi, duvarların örülmesi gibi işler var. Dolayısı ile temelden çıktıktan sonra çok hızlı bir şekilde ilerliyoruz. Havalarda düzeldi, kıştan çıktık. Bu durumda inşaatımız daha hızlı bir şekilde devam edecek. Bugüne kadar kazasız belasız geldik. İnşallah bundan sonrada inşaatımızı kazasız belasız bitiririz diye böyle bir hayır işi yaptık” dedi.  
 
“Yılsonun da bitirmeyi hedefliyoruz”
Binanın hizmete açılmasına dair tarih belirlemenin erken olduğunu belirten Başkan Gökhan, bitirme hedefinin yılsonu olduğunu dile getirerek; “Hizmete açılması ile ilgili bir tarih belirlemek için erken. Ancak yılsonuna kadar bitirmeye çalışacağız. Hedefimiz bu. Havalar ve şartlar iyi giderse yetiştireceğiz. İçerdeki sıvaları ve diğer çalışmaları yapacağız. Biraz daha ortaya çıksın. Özellikle beton kısmı bitikten sonra final için bir tarih verebilme imkanı olacak” dedi.  
(Eren Aşnaz)
Paylaş