Yerelde iktidar hareketli muhalefet sessiz

CHP`de yaşanan aday adayı hareketliği kent gündemini belirlerken, yerelde muhalefet olan AKP ve MHP`nin sessizliği dikkat çekiyor.

619
 
2014 yerem seçimlerine 8 ay gibi kısa bir süre kala ısınmaya başlayan kent siyasetinde muhalefetin sessizliği dikkat çekiyor. Yerel seçim öncesi genel merkez genelgesine bağlı olarak, il yönetiminden Hüseyin Koç, merkez ilçe yönetiminden Erkan Aygören ve Kepez Belde örgütünden ise Mehmet Yaman istifa ettiler. Kısa süre içinde Ülgür Gökhan, İsmail Özay ve Cem Belli`nin belediye başkanlığı için aday adaylıklarını açıklamaları bekleniyor. CHP`de seçimlere kadar bu hareketliliğin devam edeceği bilinirken, adaylık konusunda ise en büyük etkenin kamuoyu araştırmaları olacağı konuşuluyor.
 
İlçe başkanlarından üçü istifa etti
Öte yandan CHP Genel Merkezi`nin genelgesi doğrultusunda Biga İlçe Başkanı İsmail Işık, Eceabat İlçe Başkanı Namzi Kütükçüler ve Gelibolu İlçe Başkanı Nihat Öner istifa ettiler. Işık`ın Biga Belediye Başkanlığı, Kütükçüler ve Öner`in ise il genel meclisi adaylığı için istifa ettiği tahmin ediliyor. İl merkezindeki kadar ilçelerde de hareketli günler geçiren CHP, seçimlerin favorisi olarak gösteriliyor.
 
AKP`de sessizlik sürüyor
Son haftayı Cumhuriyet Meydanı ve Kordonboyu iftarları ile geçiren AKP`de yerel seçimlere yönelik herhangi bir hareketliliğin yaşanmaması ise dikkat çekiyor. Bazı kamuoyu araştırmaları ile nabız yokladığı, aday belirlemenin de bu araştırmalara göre yapılacağı ileri sürülüyor.
 
MHP`de ibre Halil Rüştü Akgün
Milliyetçi Hareket Partisi`nde ise adaylık konusunda en güçlü aday adayı olarak Halil Rüştü Akgün gösteriliyor. Gökçeada Belediye başkanlığı ve İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanvekilliği görevleri ile yerel yönetim konusunda MHP için biçilmiş kaftan olarak yorumlanıyor. Akgün`ün ise adaylığa sıcak baktığı ve hem belediye meclisindeki hem de il genel meclisindeki kazanımlarını koruyacak bir liste ile seçimlere girme stratejisi geliştirilecek.
Paylaş