Yer bulamayanlar camide konakladı

Çanakkale Deniz Zaferi`nin 98.yıldönümünde Çanakkale`ye gelen ziyaretçiler nedeniyle oteller, restoranlar ve çay bahçeleri dolup taştı.

1453
Vali Güngör Azim Tuna`nın konaklama konusunda yaşanan altyapı yetersizliği kentliye evlerini açması yönünde çağrı yapması da mağduriyeti gidermeye yeterli olmadı. Otel ve pansiyonlarda yer bulamayan ziyaretçilerin bir kısmı camilerde sabahladı. Konaklama dışında Ocak ve Şubat ayının durgun geçmesinden sonra kentin hareketlenmesiyle rahat bir nefes alan işletme sahipleri ve esnaf ise 18 Mart bereketinden memnun oldu.
 
 
Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Vurucu:
“Çanakkale tarihi, kültürü ve doğal güzellikleri ile ön planda olan bir memleket. Bu arz-talep meselesidir. Keşke Çanakkale her zaman böyle hareketli olsa. 18 Mart kentimize bir artı ve hareketlilik getirdi. Ben 18 Mart Camii`ne yatsıya gittim. 18 Mart için Çanakkale`ye gelen yaklaşık 40-50 ziyaretçi yer bulamadıkları için camiide konaklamayı talep etti. Cami de geri çevirmedi. Konaklama haricinde stadyumda girişte sıkı tedbirler alındı, bu da insanları zorladı. Keşke ziyaretçileri daha rahat koşullarda ağırlayabilsek.”
 
 
Çanakkale Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Selahattin İş:
“18 Mart sabahı 8,5`ta tüm birlik ve oda başkanları olarak Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenen çelenk töreninde yerimizi aldık. Bu sene eski senelere nazaran Çanakkale`ye gelen ziyaretçi sayısında artış vardı. Türkiye`nin bütün illerinden gazi ve şehit torunları Çanakkale`ye akın etti. Hizmet konusunda hiç bir mağduriyet yaşanmadı. Kimse çay içemedim, aç kaldım diyemez. Bunun yanında Aynalı Çarşı, Çarşı Caddesi esnafı da kazandı. Özellikler büfeler çok iş yaptı. Hepimiz buna hazırlıklıydık ve tedbirleri almıştık. Valimize, belediye başkanımıza, emniyet müdürümüze ve garnizon komutanımıza esnaf adına teşekkür ederim. Emniyet açısından da bir sorun yaşanmadı. Özetle kurumlar ve esnaf ellerindne geleni yaptı.”
 
 
Ayla Eroğlu;
“18 Mart nedeniyle yoğunluk oldu. İşlerimiz arttı. 18 Mart`a özel bir program yapmadık, Anason grubumuz çaldı. Karaoke gecesi yaptık. Hareketlilik bizi memnun etti.”
 
 
Ferdi Kırbaş:
“18 Mart nedeniyle cafe ve çay bahçeleri full çekti. Çay yetiştiremedik, havanın iyi olması da işlerimizi olumlu etkiledi. Memnunuz.”
Paylaş