Yeniceköy halkı direniyor

TEİAŞ (Türkiye Elektrik İşleri AŞ) tarafından projelendirilen ve enerji iletim hattının köylerine kurulacak olmasına Yeniceköy sakinlerinin tepkisi büyük oldu. Yeniceköy halkı dün köy girişlerini kapatarak, söz konusu enerji hattıyla ilgili olarak yapılacak bilirkişi incelemesine izin vermedi.

1542
 
TEİAŞ (Türkiye Elektrik İşleri AŞ) tarafından köylerine yapılacak olan enerji iletim hattı nedeni ile dün Yeniceköy`de hareketli saatler yaşandı. Projede ilk olarak yer alan güzergahın çorak araziden geçmesi sebebiyle sessiz kalan köylüler, yeni planlama kapsamında yüksek gerilim hattının meyve bahçelerinden geçmesi üzerine direnişe geçtiler. Köy Muhtarı Ali Balta, direniş sırasında yaptığı konuşmasında “Biz buna kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bu gün güzergah tespiti için geleceklerini duyduk. Bizler yapılacak hizmete karşı değiliz, yeni güzergahtan geçecek hatta karşıyız” dedi. Muhtar Ali Balta, 25 milyon 500 bin TL proje bedeline sahip enerji iletim hattını meyve bahçelerinin içinden geçirmeyeceklerini ifade etti. Köylüler tarlanın içinden geçecek yüksek gerilimin radyasyon yayacağını söyleyerek dün gün boyu direndiler.
 
 
“Madenci işgal ettiği için”
Köy muhtarı Ali Balta, ayrıca köylerindeki madencilik faaliyetine dikkat çekerek, “Yüksek gerilim hattı daha önce Çamlık mevkiinden geçiyordu. Madenci bir firma orasını işgal ettiği için güzergah değiştirilerek meyve bahçelerinden geçirildi. Bizler tarlalarımız kısıtlı olduğu için buna karşıyız. Ne gerekiyorsa yapacağız ve köye sokmayacağız. İlerleyen yıllarda ikinci ve üçüncü hat da geçecek. Hizmete karşı değiliz, kıraç araziden geçsin" dedi.
 
Paylaş