havadurum

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Genel Kurulunu gerçekleştirdi

26 Eylül 2008 yılında kurulan, kurucu başkanlığını Prof. Dr. Osman Demircan’ın yaptığı dernek, hafta sonu Çanakkale Belediyesi Meclis Salonunda 3. seçimli olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirdi.

841
 
Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği kuruluşunun 5. yılında genel kurulunu gerçekleştirerek yeni yönetim organlarını belirledi ve yeni hedefler ile daha başarılı çalışmalar yapmak konusunda bir atılım içersine girdi. Genel Kurul, Ahmet Düzgün, Mehmet Ulutaş ve Mustafa Türkmen’den oluşan divan kurulunun saygı duruşu daveti, ardından. Melekşan Özduyar Kartal yönetiminde Köy Enstitüleri ruhuyla İstiklâl Marşının söylenmesi ile başladı. Daha sonra çalışma raporu ve denetleme raporları okundu.Çalışma raporunu Şube Başkanı Prof. Dr. R. Cengiz Akçay, görsel sunum eşliğinde Genel kurul katılımcıları ile paylaştı.. Sayman Murat Başaran tarafından dernek bütçesi hakkında bilgi verildi. Denetleme Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Osman DEMİRCAN denetim raporunu genel kurula sundu. Yönetim ve Denetim Kurullarının aklanmasının ardından seçim yapıldı. Kurullar önümüzdeki hafta içinde toplanarak görev dağılımı yapacaklar.
 
Yapılan seçimler sonrasında Yönetim Kuruluna; Yrd. Doç. Dr. M. Aydın Başar, Murat Başaran, Nevzat Başaran, Yüksel Özdemir, Prof. Dr. Telat Koç, Emin Aksak, Nüket Başaran seçildiler. Denetleme Kurulu; Prof. Dr. Osman Demircan, Mehmet Güven, Sezai Yüce, Disiplin Kurulu; Ahmet Düzgün, Sevihan Gül ve Muharrem Yıldız’dan oluştu. Genel Merkez Delegeleri ise şu şekilde; “Nevzat Başaran, Prof. Dr. R. Cengiz Akçay, Prof. Dr. Osman Demircan, Emin Aksak ve Necla Sakaltaş.”
Paylaş