havadurum

Yeni konsolos’tan Vali Tuna’ya ziyaret

Avustralya`nın yeni Çanakkale Konsolosu Nicholas Sergi, Vali Güngör Azim Tuna`yı ziyaret etti.

245
Üç yıllık görev süresi dolan Avustralya`nın Çanakkale Konsolosluğu görevini yürüten Andrew Koç Mcdonald’ın yerine göreve başlayan Nicholas Sergi Vali Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette Vali Tuna`ya göreve başladığından beri kendisine gösterilen sıcakkanlılık ve misafirliğe teşekkür eden Sergi bu yaklaşımın Türk misafirperverliğinin bir göstergesini olduğunu ifade etti.
 
Anzak törenlerinde de kendilerine gösterilen ilgi ve alakanın ve hazırlanan tören programının profesyonelce olduğunu dile getiren Sergi, bir sonraki Anzak törenlerini dört gözle beklediklerini söyledi. Göreve yeni başladığı zamanlarda yaşanan bir talihsizlik sonucu bir Avustralya vatandaşının hayatını kaybetmesinden dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını söyleyen Sergi Türk yetkililerin bu hadise ile ilgili de gösterdiği alakadan ötürü Vali Tuna’ya teşekkür etti. Bu konuda gösterilen gayret ve hassasiyetle ilgili Tuna’ya özel bir teşekkür mektubu yazdıklarını belirten Sergi ziyaret sırasında bu mektubu da Vali’ye sundu.
 
Vali Tuna ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Çanakkale Savaşları`nın 100. yıl dönümü için Avustralya hükümeti ile ortak çalışmalara imza atacaklarını, bunun için de önümüzdeki günlerde bir dizi ziyaret ve görüşme için Avustralya`ya davetli olarak gideceklerini belirtti. Tuna Avustralyalılar için Gelibolu Yarımadası’nın önemli olduğunu belirterek, iki devletin barış ve dostluk mesajları verdiğini söyledi. Birbirini anlayan iki ulusun işbirliğine önem verdiğini belirten Tuna 2015 yılının Avustralya ve Türkiye için önemli olduğunu Türkiye olarak deklarasyonları tamamladıklarını ve 100.yıl hazırlıklarını başladıklarını ve düzenlenecek çeşitli etkinliklerde Avustralya ile birlikte çalışacaklarını kaydetti.
Paylaş