Yeni eğitim yılı sancılı başladı

Çanakkale`de 2014-2015 eğitim öğretim dönemi sancılı başladı. Merkez Ortaokulu`nu geri isteyen Cevatpaşa Mahalle Meclisi üyeleri ile çocuklarını İmam Hatip Ortaokulu`na gönderen veliler arasında tartışmalar yaşandı.

520
 
 
Çanakkale`de uzun süredir “Merkez Ortaokulu`muzu Geri İstiyoruz” kampanyası kapsamında okullarını geri isteyen Cevatpaşa Mahalle Meclisi üyeleri, dün İmam Hatip Ortaokulu olarak eğitime başlayan okul binası önünde eylem yapmak için bir araya geldi. İmam Hatip Ortaokulu`na çocuklarını getiren veliler, okul binasının önünde eyleme hazırlanan Cevatpaşa Mahalle Meclisi üyeleri ile tartışmaya başladılar. Tarışmanın alevlenmemesi için okul görevlileri, öğrenci velilerini eylemin yapılacağı alandan uzaklaştırırken, basın mensuplarının ise okul bahçesinden fotoğraf almaması için uyarılması dikkat çekti. Tartışmaların sona ermesiyle birlikte eylemini gerçekleştiren Cevatpaşa Mahalle Meclisi üyeleri, okullarının geri verilinceye kadar eylemlerine devam edeceklerini ifade ettiler.
 
 
“Cevatpaşa Mahallesi`nde bir ortaokula ihtiyacımız var”
Eylemde konuşan Cevatpaşa Mahalle Meclisi Başkanı Şevket Ağan; Cevatpaşa Mahallesi`nde bir ortaokula ihtiyaç olduğunu belirterek; “Eğitime başlayan Merkez Ortaokulu 30 derslik, 2 Fen Bilgisi, 2 Teknoloji Labarotuarı, 1 iş ve 1 resim atölyeleriyle hizmet verirken, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 2012 yılında yıkılmış ve arsasında 2 ayrı bina yapılarak, bir binası Mustafa Kemal İlkokulu olarak hizmete başlamış, diğer binası da alt katı Bilim Sanat Merkezi, üst katları da İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hizmete girmişti. Şimdi yeni eğitim öğretim yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğü yerine İmam Hatip Ortaokulu taşınarak çalışmaya başlamıştır. Cevatpaşa Mahallesi`ndeki 3 okulumuzun bu sene ortaokula gidecek çocuklarının sayısı 305`tir. Gazi Ortaokulu`nun öğrenci sayısı geçen sene 873 iken bu sayının bu sene de daha da arttığı aşikardır. Gazi Ortaokulu`nun kapasitesinin azlığı 5 sınıfının 12 metrekare olması, labarotuar, beden eğitimi salonu, yeterli bahçe genişliğinin olmaması düşünülürse ortaokula ihtiyacı olan öğrencilerin Gazi`de veya diğer ortaokullarda Cevatpaşa, Cumhuriyet gibi ne şartlarda eğitim görecekleri malumunuzdur. Bu da bize Merkez Ortaokulu`nu isteme hakkını vermektedir. Merkez Ortaokulu`nun yerine yapılacak İmam Hatip Ortaokulu`na karşı değiliz. Ama Cevatpaşa Mahallesi`nde bir ortaokula ihtiyacımız vardır. Bunun savaşını vermekteyiz. Başlattığımız hareketle velileri ve öğrencileri yanımızda görmek istiyoruz” dedi.
 
 
"Merkez orta okulumuzu geri istiyoruz"
Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş ise; “Bu gün tüm okullar 2014-2015 yeni eğitim öğretim yılına başlamıştır. Biliyoruz ki; bir çok sorunla birlikte yeni bir eğitim öğretim dönemine giriyoruz. Cevatpaşa mahallesindeki orta okul öğrencileri yine mahallelerinde orta okul olmadığı için esenlerdeki Cevatpaşa Ortaokulu’na, İsmetpaşa Mahallesi`ndeki Gazi Ortaokulu’na ve Cumhuriyet Ortaokulu’na gitmişlerdir.Bu sabah eski Merkez ortaokulunun yerine yeni yapılan ortaokul binası olan bilim sanat merkezinin bulunduğu binaya İmam hatip orta okulunu Cevatpaşa mahalle halkının karşı çıkmasına rağmen Ağustos ayında taşımışlardır. Bu gün gerçekler ortaya çıkmıştır. İl Milli Eğitim müdürlüğünün açıkladığı gibi 156 öğrenci değil 90-100 kadar öğrenci ile İmam Hatip orta okulu yeni eğitim öğretim yılına başlamışlardır. 400 öğrenci kapasiteli bu ortaokul binasını 100 öğrenciye tahsis etmişlerdir. Cevatpaşa mahallesinden 4. sınıfı bitirip 5. sınıfa giden 305 öğrenci mahalle dışındaki okullara gitmek zorunda bırakılmışlardır. Servis ücreti,Öğlen yemeği masrafları öğrencinin okula gidiş ve gelişlerdeki güvenliği ile iklim şartları düşünüldüğünde bu nasıl eğitim pedagojisi ve planlaması anlayışıdır ki Milli Eğitim Yönetimi olarak öğrenci ve velilerine bu çileyi reva görmüşlerdir. Bu okul binası imam hatip ortaokuluna fiziki olarak eğitim açısından uygun değildir. Derslik olarak planlanmış okul binasının bölümlerini abdest haneye ibadethaneye ve yemekhaneye çevrilerek Okul binasına dönüştürülemez. Bu eğitim pedagojisinin temel mantığına tamamen aykırıdır.400 kişilik bir okul binasını 90-100 mevcutlu bir okula verilmesi eğitimin planlanma ilkesine de aykırıdır. Çevre orta okullarda bu yüzden oluşan 40-45 kişilik kalabalık sınıflarda bu yanlış politikanın bir sonucudur. Biz Cevatpaşa mahalle halkı ve velileri ile birlikte mahallemizde çocuklarımızın yürüyerek ve güvenli bir şekilde gidiş geliş yapabileceği bir ortaokul istiyoruz. Biz merkez ortaokulumuzu geri istiyoruz" diye konuştu.
Paylaş