Yeni binada sağlık sistemi tartışıldı

İl Genel Meclisi`nin Şubat ayı ilk oturumu yeni hizmet binasında gerçekleştirildi. Yeni binada ilk kez toplanan meclis üyeleri, sağlık sisteminde var olan sorunların yanı sıra Çanakkale`nin ilçelerinde bulunan devlet hastanelerinde yaşanan doktor sıkıntısını gündeme getirerek AKP iktidarının bu sıkıntıya çözüm üretmesini istedi.

602
 
 
İl Genel Meclis Başkanı Hasan Hüseyin Aytop önderliğinde toplanan İl Genel Meclis üyeleri Şubat ayının ilk oturumunda yer alan gündem maddelerini görüştü. Yapılan yoklamanın ardından söz alan İl Genel Meclis Başkanı Hasan Hüseyin Aytop, İl Özel İdaresi`nin yeni hizmet binasında emeği geçen herkese teşekkür edip, birlik ve beraberlik içerisinde Çanakkale`ye hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından söz alan İl Genel Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Ahmet Çiçek, CHP Grup Başkan Vekili Hicri Nalbant ile MHP Grup Başkan Vekili Cahit Özer de yeni binada emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür etti.
 
İlçe hastanelerinde doktor sıkıntısı
Meclis toplantısında gündem dışı söz alan MHP Grup Başkan Vekili Cahit Özer, ilçelerdeki hastanelere atanan doktorların merkeze tayin istemelerini sert bir şekilde eleştirdi. Bu konuda AKP iktidarını uyaran Özer; “İlçelere atanan doktorların merkeze gelmek istemelerini önemsemeyin. Yenice`de yaşayan insan değil mi? Yenice ve Ayvacık hastanesi sağlık ocağı gibi. Doktor olmadıktan sonra dev gibi bina yap hiç bir anlam ifade etmiyor. AKP`den ricam bu şekilde doktorların tayin isteklerinin önüne geçilmesidir. İstifa eden varsa etsin. Çan, Bayramiç bu konuda yıllarca çok sıkıntı çekti. Diğer ilçelerde yaşayan insanlarında bu konuda sıkıntılar çektiğini biliyorum” dedi.
 
Özer`den barışa vurgu
Çanakkale Savaşları`nın 100 yıldönümü olan 2015 yılında kurum ve kuruluşların barış içerisinde olması gerektiğinin altını çizen Özer; “100 yıl kutlamalarının ötesinde Çanakkale`de başka bir şeye ihtiyaç var. Kurumların Çanakkale`de isim yapmış kurumların birlikteliğine ve barışına ihtiyaç var. Barış kelimesinden gurur duyuyorsak, üniversitenin belediye ile belediyenin üniversite ile, üniversitenin iktidar partisiyle, iktidar partisinin belediye ile kavgasına bir son vermesi gerektiğine inanıyorum. Hiç olmazsa buna bu yıl son versinler. Çanakkale`deki herkes bir araya gelerek bu kent için ne yapabilirizi masaya yatırması gerekiyor. Bunun içinde belediye olması lazım. ÇOMÜ bu kutlamalarda olmalı. Bunun için siyasi kavgaların, hiç olması 100. yılda sona ermesini diliyorum ve gerçekten dünyanın en güzel şehri olan Çanakkale`de barışa öncülük etmeliyiz. Çanakkale`deki bütün kurumların yanı sıra siyasi partilerin de bu birlikteliğin içinde olma mecburiyetindedir” diye konuştu. Özer ayrıca genel seçimlerde milletvekili adayı olmayacağını meclis kürsüsünden açıkladı.
 
Nalbant; “Katkı payı adı altında paralar alınıyor”
İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Hicri Nalbant ise; “Sağlıkta en önemli sorun sağlık hizmetlerinde hastaların bir matah olarak görülmesidir. Giderek ticarileştirilmesi gibi çok ciddi Türkiye`nin sorunu var. Bunu hepimiz biliyoruz. Bu güne kadar ilaç almaya gittiğimde her seferinde farklı bir şey ile karşılaşıyorum. Yani katkı payı adı altında alınan paraların sürekli alındığını görüyorum. Bu da giderek hepimizin üzerine ciddi bir yük olarak gelmektedir. Bu konunun düzeltilmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.
Paylaş