Yavuz; “Kent konseyi olmayan il kalmayacak”

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Saim Yavuz, Kent Konseylerinin işler hale getirilmesi için çalışmalar yapacaklarını bildirdi. Yavuz, henüz kurulmayan illerde Eylül ayına kadar Kent Konseylerini faal hale getireceklerini bildirdi.

611
Türkiye Kent Konseyleri Birliği dönem başkanlığı görevini alan Çanakkale Kent Konseyi çalışmalarına hızla başladı. İlk olarak Türkiye de henüz faaliyete geçmemiş olan illerdeki Kent Konseylerini kuracaklarını ifade eden Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Saim Yavuz, “Kent Konseylerinin işler hale getirilmesi için öncülük yapacağız” dedi.
 
Yavuz şunları söyledi; “Çanakkale Kent Konseyi gerek tecrübesi gerekse daha önceden var olan ve yol almış olan kent konseylerinin deneyim ve bilgileri, katkıları ile Türkiye’ de henüz daha kurulmayan 400’e yakın kent konseyi var. Özellikle nüfusu 50 bin üstünde olan ilçeler ve 15-16 ya yakın ilde kent konseyi yok. Bazıları kağıt üstünde var. Bazıları hiç kurulmamış durumda. Bunlarla ilgili tespitlerimiz ve kayıtlarımız bulunuyor. Olmayan yerlerde  konu ile ilgili toplantılar yapacağız. Kentlere gideceğiz. Programı yapıyoruz. Kent Konseylerinin işler hale getirilmesi için öncülük yapacağız. Eylül ayına kadar kent konseyleri kurulmasını sağlayacağız işler vaziyete getireceğiz. Ülke düzeyinde ortak toplantılar yaparak kent konseylerinin bulundukları yörelerde bölgelerde çalışmalar için girişimlerde bulunacağız.”
Paylaş