Yaşlılara devlet desteği

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tüm yaşlıları bakım sigortası altına almayı amaçlıyor.

892
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 60 yaş üzeri nüfus sayısındaki artışa paralel olarak 2023 hedefleri arasında gösterilen “Tüm yaşlılara bakım sigortası” kapsamında yaşlılara devlet desteği ve profesyonel hizmet sunmayı amaçlayan yasada belirlenen rakamın ise asgari ücret tutarında olması planlanıyor. Yaşlılara bakım sigortası ile ilgili görüş bildiren vatandaşlar uygulamanın son derece önemli bir adım olduğunu kaydederek çıkmasının faydalı olacağını düşünüyorlar.
 
 
Murat Özgan;
“Böyle bir uygulama olması çok iyi. Yaşlı maaşı ayrı, sakat maaşı ayrı veriliyor. Bu yasa çıkarsa bence geniş kapsamlı, çok daha sistemli ve kayıt altında olur.”
 
 
Nevin Eken;
“Bence Türkiye’de de bu kanun uygulanabilir. Yaşlıları hatırlamak, bir kapılarını çalan olmak, onlara değer vermek çok önemlidir. Bence bu çok önemli ve sevindirici bir gelişme.”
 
 
Fatma Şahin Akçay;
“İnsanlar bir güvenceleri olmadığı için yaşlanınca ne olacaklarını düşünerek endişe ediyorlar ve kaygı duyuyorlar. Keşke böyle bir kanun çıksa, çok memnun oluruz.”
 
 
Nefise İper;
“Her zaman yalnız kalmak çok kötü. Ama yaşlanınca ve elden, ayaktan çekilince insan birilerinin yardımına ihtiyaç duyuyor. Bu uygulama bence çok iyi düşünülmüş. Çok iyi olur.”
Paylaş