Yaşasın 23 Nisan...

1007
Millet iradesinin kurularak Cumhuriyet`in temellerinin atıldığı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)`nin kuruluş günü olan `23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nın 101`inci yılı törenlerle kutlandı. Kutlamalar pandemi nedeniyle yalnızca törenlerle kutlanırken, Çanakkaleli siyasi ve bürokratlar ile sendika ve odalar yaptıkları açıklamalarla `23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nı kutladılar. Kentin önde gelenleri, `23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`na dair şu mesajları verdiler. 
 
Vali İlhami Aktaş; "Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin açılışının 101. yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nı her yıl olduğu gibi bu yıl buruk da olsa kutlamanın onur ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün önderliğinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden kanını ve canını ortaya koyarak bağımsızlık mücadelesi veren Aziz Milletimiz, 23 Nisan 1920`de Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin açılmasıyla kendi idaresini eline almıştır. Ülkemizin ve milletimizin her alanda gelişmesi ve milli egemenlik anlayışının sonsuza kadar yaşatılmasında önemli görevler üstlenecek ümidimiz ve geleceğimiz olan çocuklarımıza verilen değerin ve önemin göstergesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından ülkemiz ve dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyor, bütün çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nı kutluyorum." 
 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; "İlan edildiği tarihten bu yana coşkuyla, sevinçle, rengarenk bir şekilde kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın, bu sene 101. yıl dönümündeyiz. Ancak geçtiğimiz yılda da olduğu gibi bu sene de bayram coşkumuzu evlere sığdırmak durumundayız. Covid-19 pandemisinin gölgesinde kutlayacağımız bu ikinci 23 Nisan`ımızda da coşkumuzu pencerelerimizden, balkonlarımızdan yaşayacak, pandeminin bir an önce bitmesi ve yeniden bir arada olabilmek için özverimizi elden bırakmayacağız, buna yürekten inanıyorum. Kıymetli hemşehrilerim, sevgili çocuklar; Milletimizin bağımsızlık ve egemenlik aşkıyla sürdürdüğü istiklal mücadelesinde yeni bir dönemin açılmasına vesile olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulmasında büyük emeği bulunan ve bu kıymetli tarihi geleceğimiz olan çocuklarımıza armağan eden başta Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını, bu tarihi süreçte emeği geçen bu ülkenin tüm vatansever fertlerini saygı ve minnetle anıyor; hem Ulusal Egemenliğimiz hem de en kıymetlimiz olan çocuklarımızın bayramının 101. yıl dönümünü kutluyorum."
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek; Büyük Atatürk`ün, bu milletin en özel günlerinden birini armağan ettiği çocuklarımıza güzel, müreffeh ve özgür bir geleceği sağlamak sorumluluğu ve inancı içerisindeyiz. Dünün çocukları olan bizlerden, bugünün çocuklarına, onlardan da gelecek kuşaklara aktarılacak bu sorumluluk, Türkiye Cumhuriyeti`nin ilelebet payidar kalmasını sağlayacak güçtür. Nasıl bir zorluktan bugünlere geldiğimizi öğrenmek zor değil. Yasaklamaya çalıştıkları Nutuk`ta Büyük Önder Atatürk ne demişti: `Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklale sahip olmakla gerçekleştirilebilir. Ne kadar zengin ve bolluk içinde olursa olsun, istiklalden yoksun bir millet, medeni insanlık dünyası karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye layık görülemez.` Bu inançla, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurtuluş ve kuruluşun tüm kahramanlarını şükranla, minnetle ve derin bir saygıyla anıyorum."
 
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu; İlk gün olduğu gibi, 15 Temmuz`da da Gazi Meclis aynı kararlılığı göstermiş, millet iradesine ve demokrasiye kast eden hiçbir güce geçit vermemiştir, bundan sonra vermeyecektir. 84 milyon olarak en büyük gücümüz; birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimizdir. Bu bilinçle, ecdadımızın emaneti olan bu güzel ülkeyi tarihi hedefleriyle buluşturmaya devam edeceğiz. Bu duygularla, gözümüzün nuru, en kıymetli varlıklarımız olan tüm çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nı kutluyoruz. Bu özel günü çocuklara armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve kuruluşundan bu yana Gazi Meclisimizde görev almış, hizmet etmiş herkesi saygıyla ve minnetle yad ediyoruz."
 
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan; "Cumhuriyet ve değerlerinin birer birer silinerek, egemenliğin milletten alınmaya çalışıldığı; tek adam rejiminin hakim olduğu günlerden geçiyoruz. Geçmişte olduğu gibi bugün de tarih bizlere büyük sorumluluk yüklemektedir. Cumhuriyete, demokrasiye, temel hak ve özgürlüklere, adalete, doğaya ve insan haklarına hiç olmadığı kadar sahip çıkmak zorundayız. Bağımsız Türkiye`nin teminatı en değerli varlığımız çocuklarımıza savaşın ve şiddetin son bulduğu, gelecek kaygısı taşımadan huzur içinde yaşayacakları, müreffeh bir ülke inşa etmek hepimizin ortak hedefi olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, TBMM`nin 101. kuruluş yıldönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nı kutluyor, bu günü çocuklarımıza armağan eden Mustafa Kemal Atatürk`ün aziz hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum."
 
Ak Parti İl Başkanı Naim Makas; "Bugünü anlamlı kılan bir diğer husus da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün 23 Nisan`ı çocuklara bayram olarak armağan etmesidir. Geleceğimizin, aydınlık ve müreffeh yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımız, hayattaki en kıymetli hazinelerimizdir. Onları; güçlü yarınlara, çalışkan, özgüvenli, milli değerlerine bağlı, örnek bireyler olarak yetiştirmek en büyük hedefimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nı en kalbi duygularımla kutluyor; Gazi Meclis`in kuruluşundan bugüne görev almış herkesi saygı ve rahmetle anıyorum. Bu anlamlı günü çocuklarımıza bayram kılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm silah arkadaşları ve kahraman şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum."
 
Çanakkale İl Başkanlığı adına Taner Arçukoğlu; Ulu önderimiz Atatürk`ün ```Butün cihan bilmelidir ki, artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur. Hiç bir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcutiyetidir`` sözünü unutmayıp bir kere daha vurgulayarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkumuzu, sevincimizi dünya çocuklarıyla paylaşıyoruz; dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla bir kez daha yineleyip dünyaya bu mesajı veriyoruz. Dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olmakla birlikte Atatürk`ün çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. Çocuklarımızın gözlerindeki ışıklar yüreklerinde taşıdıkları umutlar ülkemizin geleceği adına bizlere güç vermektedir. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle bu bayramı , evlerimizde sevgi saygı ve gururla kutlayacağız. Milli Birlik Beraberlik ve Dayanışmayla coşku ile kutlayacağımız daha nice Ulusal Egemenlik ve 23 Nisan Çocuk Bayramlarımıza...
 
Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan; "Ulu önder Atatürk`ün Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin açıldığı bu günü bayram olarak çocuklara armağan etmesi çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. 23 Nisan, dünyadaki tek çocuk bayramı olma özelliği de taşıyarak dünya çocukları arasında dostluk, kardeşlik ve sevgi bağlarının pekiştirilmesine katkıda bulunması açısından büyük öneme sahiptir. Bu duygularla geçmişten bugüne gazi meclisimizin çatısı altında görev yapmış vekillerimizi şükranla ve saygıyla anıyoruz. Yarınların bugünden daha güçlü, daha müreffeh Türkiye`sinin teminatı ve sahibi olan bütün çocuklarımızın bu eşsiz bayramını, TBMM`nin 101. yılını nice yüz yıllara, daima birlik ve beraberlikle ulaşmak dileğiyle kutluyor, Atatürk ve yol arkadaşlarını şükranla anıyoruz."
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; "Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışını bir kez daha gurur ve kıvanç ile kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Türk Milletinin bağımsızlığı için Ülkemize musallat olan tehditlere boyun eğmeden atılan tarihi kararın bizlere aziz hatırası olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışı, aynı zamanda Cumhuriyetimizin kuruluşunun da müjdecisi olmuştur. Meclisimiz dün olduğu gibi bugün de; Devletimizin, toplumsal kardeşliğimizin, demokrasi ve istikbalimizin teminatı olmalıdır. Bu teminatın en sağlam dayanağı da Türk çocuklarıdır. Milletini ve Ülkesini seven çocuklar yetiştirmek, onları böylesine güçlü bir Devletin alnı açık onurlu vatandaşı olarak büyütmek bizlerin en önemli Vatan borcudur. Bu vesile ile, sevgili çocuklarımızın ve dünyadaki bütün çocukların bayramını en içten dileklerimle kutluyor, 101 yıl önce bu kutlu Meclis`i emanet eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere dava arkadaşlarını, kurucu kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin bugün hayatta olmayan tüm mensuplarını şükran ve rahmetle anıyorum."
 
ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen; "23 Nisan gününün sadece vatan ve bayrak sevdasının sembolü değil, milletin istiklal ve hürriyet aşkının da silinmez mührü olarak tarihe geçmiştir. Çocuklarımız ise Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin teminatıdır, barışın ve umudun simgesi olarak kendilerine layık özel bir güne kavuşmuştur. TBMM`nin açılışının 101.Yılı nedeniyle, Milli Mücadele`nin şerefli kahramanlarını, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşları ile bütün kahraman şehit ve gazilerimizi rahmet, hürmet, şükranla yâd ediyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum."
 
Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Çanakkale İl Başkanlığı; "Ülkemizde bugün yaklaşık 2 milyon çocuğun yoğun sömürü koşullarında çalıştığı düşünülmektedir. Artık sıradanlaştırılan iş cinayetlerinde çocuk işçilerde hatırı sayılır bir orana ulaşmıştır. İktidar bu ayıbı ortadan kaldırmak yerine yine meşrulaştırmayı seçmiştir. Hiç uzağa gitmeye gerek yoktur. "Elimde olsa, bütün okulların müfredatına insanın insanı sömürmemesi adlı bir ders koyardım." diyerek Köy Enstitüleri ile aydınlanma meşalesini yakanlardan olan İsmail Hakkı TONGUÇ` tan, mevsimlik tarım işçisi çocuklarla çekildiği fotoğrafı sosyal medyasından rahatlıkla paylaşabilen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk`a gelen süreç iktidarın sınıfsal tercihinin sonucudur. Bugün meclisin işlevsizleştiği, çocuklarımızın geleceğinin ise gerici bir tahakküm altında olduğunun farkındayız. Fakat umutluyuz hem gelecek güzel günlere inanıyoruz, hem de bu ülkenin yoksul halkına güveniyoruz tıpkı hakkında idam fermanı çıkarılacak olan Bandırma Vapuru`nun güvertesinde ki Mustafa Kemal Paşa gibi... Çocuklarımızın gündüzlerinde sömürülmediği, gecelerinde aç yatmadığı bir Türkiye umuduyla,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz."
(Haber Merkezi)
Paylaş