Yasak koyanlara ithaf olunur

4+4+4 eğitim yasasına ilişkin ropörtaj, bilgilendirme anket çalışmasını yasaklayanların neden böyle bir girişimde bulunduklarının kodları Dalyan Köy okulundan çıktı. Türkiye’nin en batısında hala okullarımızın çatısı akıyor. Ezine Dalyanköy İlkokulu taşımalı eğitime geçildikten sonra kapatılmış yeni 4+4+4 eğitim yasası ile yetkilerin yapmış olduğu incelemeler sonrasında eğitime açılmasına sakınca olmadığı tespit edilince bu öğrenim yılında iyi havalarda okulda eğitime başlayan öğrenciler havaların soğuması ve yağmurların başlaması ile göl haline gelen sınıflarından köy konağına taşınmak zorunda kaldı.

707
Muhtarlık tarafından eğitim yılının başında okulun çatısının onarımına ilişkin girişimlerin sonuçsuz kaldığı belirtildi. Çatı onarım ihalesinin yapıldığı ancak onarım için uygun havaların beklendiği bildirildi. Dalyanköy’de yaşanan bu durum, 4+4+4 eğitim yasası ile hiçbir hazırlık yapılmadan hayata geçirilen bu yasa tasarısının sakıncalarını dile getiren kesimleri bir kez daha haklı çıkardı....
 
 
 
 
Türkiye’nin en batısında hala okullarımızın çatısı akıyor. Ezine Dalyanköy ilkokulu taşımalı eğitime geçildikten sonra kapatılmış yeni 4+4+4 eğitim yasası ile yetkilerin yapmış olduğu incelemeler sonrasında eğitime açılmasına sakınca olmadığı tespit edilince bu öğrenim yılında iyi havalarda okulda eğitime başlayan öğrenciler havaların soğuması ve yağmurların başlaması ile göl haline gelen sınıflarından köy konağına taşınmak zorunda kaldı. Muhtarlık tarafından eğitim yılının başında okulun çatısının onarımına ilişkin girişimlerin sonuçsuz kaldığı belirtildi. Çatı onarım ihalesinin yapıldığı ancak onarım için uygun havaların beklendiği bildirildi. Dalyanköy’de yaşanan bu durum, 4+4+4 eğitim yasası ile hiçbir hazırlık yapılmadan hayata geçirilen bu yasa tasarısının sakıncalarını dile getiren kesimleri bir kez daha haklı çıkardı.
 
Eğitim- Sen tepkisi
Eğitim Sen Çanakkale Şubesi Yönetim Kurulu;” Bu hikaye 4+4+4 sürecinin içler acısı ve aynı zamanda komik hikayelerinde biridir. Kimin kafasına esmiş, hangi uzmanda danışmış, ne hesaplamış, hangi demokratik ve bilimsel süreçlerden geçmiş ise belli değil fakat 4+4+4 diye başlatılan ve güncelde dördüncü dörtlük olarak üniversitelerle uğraşılan bir süreç yaşıyoruz. Kendilerince dört dörtlük iş yaptıklarını düşünenlerin çocuklarımızı ve halkı düşürdükleri durumlar ile ilgili dramlar çoktur. Bu içler acısı durumda Çanakkale ili Ezine ilçesi Dalyan köyü ilkokulunda yaşanmaktadır “ ifadeleri ile yaşanılanlara tepki gösterdi. Çanakkale Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM SEN) yetkilileri Dalyan İlkokulu’nun yaşadığı sorunları çözmeye davet ederek “defalarca ifade ettiğimiz gibi 4+4+4 uygulaması akıl ve bilim dışı ve fırsat eşitliğine aykırı bir uygulamadır. 4+4+4 uygulamasının açtığı yaralar derinleşmeden bütün Türkiye’de bu uygulamadan vazgeçilmelidir. EĞİTİM SEN olarak laik, bilimsel, demokratik, parasız, ana dilinde eğitimin nasıl olması gerektiğini biliyoruz. Bu birikimimizi gerçek anlamda eğitim ve bilimin sorunlarının çözülmek istenmesi durumunda paylaşmaya hazırız” dedi.
Paylaş