Yasa yeni eczanelere geçit vermiyor...

TBMM Sağlık Aile ve Sosyal İşler Komisyonu’nda görüşülerek kabul edilen Eczacılık Yasa Teklifi’nin yasalaşmasıyla Çanakkale’de artık eczane açılmayacak. Yasanın kabul edilmesiyle Çanakkale’nin nüfusuna 28 eczane düşüyor. Ancak il merkezinde 49 eczanenin bulunduğu Çanakkale’de, artık eczane açılamayacak.

601
6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun ile 2313 sayılı Uyuşturucu Maddelerin Murakabesi Hakkında Kanun’da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifi eczacılıkla ilgili bir dizi yeni düzenleme öngörüyor. Yeni düzenlemede 3 bin 500 kişiye bir eczane düşecek şekilde bir kısıtlama da söz konusu. Yasanın kabul edilmesiyle 100 bin nüfuslu Çanakkale’de 3 bin 500 nüfusa göre 28 eczane düşüyor. İl merkezinde 49 eczanenin bulunduğu Çanakkale’de, yasanın kabul edilmesiyle birlikte merkezde artık eczane açılamayacak. İl genelinde ise eczane sayısının 168 olduğu öğrenildi.
 
 
İl genelinde 168 eczanenin bulunduğunu belirten Eczacılar Odası Başkanı Jale Karaata, il merkezinde ise 49 eczanenin hizmet verdiğini söyledi. Yasanın 2012-2013 yılında Eczacılık Fakültesi’ne girecek öğrencileri kapsadığını belirten Karaata; “3 bin 500 kişiye bir eczane düşecek. Bu yasa 2012-2013 yılında Eczacılık Fakültesi’ne girecek öğrencileri kapsıyor. Şu anda hizmet veren eczanelerin kazanılmış hakları geri alınmıyor. Geçen sene mezun olmuş bir eczacı eczanesini açabilecek. Onu etkilemiyor. Bu bir süreç alacak. Önümüzdeki yıldan itibaren mezun olanlar gelip eczane açamayacak” dedi.
Paylaş