"Yaralarımızı birlikte saracağız"

280
Kahramanmaraş`ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki asrın felaketi, 10 ili yaşanmaz hale getirdi. 36 bini geçkin vatandaş hayatını kaybederken, binlerce vatandaş ise hastanelerde tedavi görüyor. On binlerce yurttaşın evsiz kaldığı felaketin ardından şehirler çadır kentlere dönüştü. Özellikle depremin ilk günlerinde barınma, yemek, temiz su, hijyen sorunları yaşayan yurttaşlar için tüm Türkiye seferber oldu. Çanakkale`nin her bir ilçesinde okullar yardım ve destek merkezine dönüşürken kimi teknik ve meslek liseleri de ısınma ve tuvalet gibi sorunlar için; üretime geçti.
 
Ekmek üretiliyor
Çanakkale Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi`nde depremden zarar gören yurttaşlar için ekmek üretiliyor. Üretilen ekmekler hızla afet bölgesinde yaşayan yurttaşlara ulaştırılmak üzere yola çıkıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden yapılan açıklamada, Depremden etkilenen vatandaşlarımız için Okyay Un Sanayi ve Ticaret A.Ş. firmasının destekleriyle Çanakkale Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz tarafından ekmek üretimi gerçekleştiriliyor. Birlikte güçlüyüz" sözlerine yer verildi.
 
Portatif tuvaletler hazırlandı
Afet bölgesinde yaşanan en büyük sorunlardan biri olan tuvalet ve hijyen eksikliği nedeniyle yaşanabilecek salgın hastalıklar ve enfeksiyonlara karşı uzmanlar uyarıyor. Gelibolu Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde depremden etkilenen yurttaşlar için mobil tuvaletler üretildi. Afet bölgesine ulaştırılmak için hızla sevk edildi. Yapılan açıklamada, "Gelibolu Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan mobil tuvalet üretimine başlanmıştır. Yaralarımızı birlikte sarıyoruz. Beraberiz Türkiye" denildi.
 
Dikiş makinaları afet bölgesi için çalıştı
Soğuk kış günlerinde, afet bölgesinde yaşanan ısınma sorunu bir nebze de olsa katkı sunmak için; Eceabat Halk Eğitimi Merkezi harekete geçti. Eceabat Halk Eğitimi Merkezi usta öğretici ve kursiyerleri tarafından depremden etkilenen yurttaşlara gönderilmek üzere şapka, atkı, eldiven, bere ve eşofman dikimi gerçekleştiriliyor.
(Damla Yeltekin) 
 
Paylaş