havadurum

Yapılarda güçlendirmeye vergi desteği

Yeni gelir vergisi kanunu reformu ile; gayrimenkul için yapılan ısı yalıtımı, izolasyon, enerji tasarrufu ve depreme karşı dayanıklılığı artırmaya yönelik harcamaların beyan edilen gelirden indirilebilmesi sağlanacak.

385
Maliye Bakanlığı’nın enerji tasarrufu ve depreme karşı yapılan yatırımları vergiden düşeceklerini açıklaması üzerine kiraya verilen gayrimenkul için yapılan ısı yalıtımı, izolasyon, enerji tasarrufu ve depreme karşı dayanıklılığı artırmaya yönelik harcamaların beyan edilen gelirden indirilecek olması inşaatçılar ve tüketici cephesinde olumlu karşılandı. TÜKODER Başkanı Ali Rıza uzun zamandan beri hükümetin ilk defa hayırlı bir işe imza attığını söyleyerek kararın tüketici cephesi açısından isabetli olduğunu kaydetti. Berkit binalarda güçlendirmenin, mantolama ve ısı yalıtımının son derece önemli olduğunu ifade etti. Ülkede yıllardır binalarda izolasyona ve ısı yalıtımına önem verilmediğini ve ciddi anlamda ısı sarfiyatı yaşandığını belirten Berkit bu nedenle çok sayıda ağacın kesildiğini, çevrenin kirlendiğini, odun ve kömürün yakıldığını ekledi. Binalarda ise dayanıklılık ve zemin çalışmalarının son yıllarda geliştirilen bilinçle önem kazandığını söyleyen Berkit tüketicilerin üzerinde yük olan bu masrafların vergiden düşmesinin ve hayati konuların hükümet bazında desteklenmesinin önemli olduğunu belirtti.
 
Çetinkaya İnşaat Yön. Kur. Başkanı Hayrettin Çetinkaya
ise; “Çok iyi bir karar. Devletin bir kaybı yok. İnsan hayatı, insan sağlığı, refahı ve mutluluğu dikkate alındığı için karar olumludur. Müteahitlik açısından bina güçlendirme, izolasyon ve ısı yalıtımı gibi kalemler bir bedeldir. Devletin de yardım edecek olması sevindiricidir” diye konuştu.
 
Marka İnşaat A.Ş İnşaat Mühendisi Riad Mehi
; “Binaların depreme dayanıklı olması ve enerji tasarrufunun sağlanması ülke açısından ciddi katkı sağladığı için devlet tarafından desteklenmesi olumlu bir adımdır. İnşaat firmaları açısından harika bir gelişme olduğunu söyleyebilirim” şeklinde konuştu.
Paylaş