havadurum

'Yapılan zamlar üreticileri çıkmaza soktu'

İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, son zamanlarda yapılan zamlarla birlikte tarım sektörünün de bu zamlardan nasibini aldığını belirterek; istatiksel veriler paylaştı.

683
Geride bıraktığımız 28'inci Dönem Milletvekilliği ve 13'ncü Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Çanakkale'den milletvekili seçilen İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, son dönemlerde artan gıdadan, teknolojiye, akaryakıttan elektriğe gelen zamların ardından tarım sektöründe de artış gösteren fiyatlara ilişkin hükümeti eleştirerek; "AKP Hükümeti her alanda olduğu gibi liyakatsiz yöneticileriyle Türk halkını perişan etti. Milletimiz artık bu yapılan zamları kaldıramıyor" dedi.

"Çiftçilerimiz bu yüksek girdilerle nasıl verimli bir şekilde üretim yapacaklar?"
Geçtiğimiz seçimlerden sonra artan zamlara yönelik tarım sektörüne ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz: "Son bir ay içinde mazot fiyatı %51,9 oranında; üre gübresi fiyatı %33, DAP gübresi fiyatı ise %16,9 oranında artış göstermiştir. Çiftçilerimiz bu yüksek girdilerle nasıl verimli bir şekilde üretim yapacaklar? Tüketiciler olarak, soframıza her şey daha yüksek fiyatlarla gelecek" şeklinde konuştu.

"AKP Türk halkını perişan etti"
Yapılan zamların üreticileri ve tüketicileri bir çıkmaza soktuğunu vurgulayan İYİ Partili Uz; "AKP Hükümeti her alanda olduğu gibi liyakatsiz yöneticileriyle Türk halkını perişan etti. Milletimiz artık bu yapılan zamları kaldıramıyor. Üreticilerimiz ve tüketicilerimiz adına hazmedilemeyecek bu fiyat artışları derhal dengelenmelidir. Gıda güvenliği ve tarımsal üretimin sürdürülebilirliği açısından çiftçilerimizin maliyetleri düşürülmeli, gıda fiyatları makul seviyelerde istikrara kavuşturulmalıdır" dedi.
(Yusuf Sonkurt)

Paylaş