"Yanlış yönlendirilmiş, açıklama geri çekilmeli"

574
Eğitim Sen Çanakkale Şubesi ve Eğitim Gücü Sen Çanakkale Temsilciliği, AKÇANSA Güzel Sanatlar Lisesi`nde çalışan öğretmen ve öğrencilere yöneltilen iddialara karşı "Eğitimle ilgili bir sendikanın hukuk ve yasaları çiğneyen, asılsız, belgesiz ve gerçek dışı iddialarla bir okulun öğretmen ve öğrencilerini hedef gösteren, çetecilik, kumpasçılık, iftiracılık ile suçlayan, yetkili merci ve kurumlardan, okul yönetiminden, milli eğitim müdürlüğünden, hatta kendi sendika üye ve temsilcilerinden dahi bilgi almadan yapmış olduğu açıklamayı şiddetle kınıyoruz. Türk Eğitim Sen`in bu iddiasını kanıtlayamaması durumunda yasal sonuçlarına da katlanacaktır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nü ve Cumhuriyet Savcılığını göreve davet ediyoruz" dedi. Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şubesinin yönelttiği iddiaların asılsız olduğuna değinilen açıklamada, "Türk Eğitim Sen Çanakkale Şubesine çağrımızdır; Çocukların yüksek yararı bırakacak bu olayın her yönüyle açığa çıkarılmasını sağlamak adına olaya taraf olmalarıdır. gözetilerek yasa ve yönetmeliklerin gereğini yapan öğretmenleri zan altında" sözlerine yer verildi. 
"İddialar gerçek dışı ve asılsız"
Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi`nin bir öğretmenin 12. Sınıf öğrencilerini etkileyerek mitinglere götürdüğü ve ilgili öğretmen hakkında soruşturma açıldığını iddialarına yönelik açıklamada, "Öğretmenlerin öğrencileri mitinglere götürmeleri iddiasıyla ile ilgili hiçbir soruşturma açılmamıştır. AKÇANSA Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri veya velileri de hiçbir öğretmenin kendilerini mitinglere götürme, siyaset yapma, öğrencileri yönlendirme iddiasıyla şikayetçi olmamıştır. Bu iddialar her şeyiyle gerçek dışı, asılsız ve iftiradır" denildi.
 
Soruşturma siyasi değil yüz kızartıcı suçtan!
Okulda bir öğretmenin kendisi gibi düşünmeyen başka bir öğretmene karşı öğrencileri kullanarak iftira attığı iddiasına ise yapılan ortak açıklamada, "Öğretmenleri yıldırma politikaları ile okuldan uzaklaştırmaya yönelik bir kumpas çetesi kurulduğunu, iftira atılan öğretmenlerin mahkemelik olduğu iddia edilmektedir. Sözü edilen,  mahkemelik olan öğretmenler düşünüldüğünde olayın siyasi değil yüz kızartıcı suçları içerdiği anlaşılacaktır" denildi.
 
Psikolojik destek alındı
Okulda görevli öğretmenlerin öğrenci beyanlarını esas alarak adli ve idari makamlara bildirimde bulundukları kaydedilen açıklamada, öğrencilerin Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Amirliği ve Devlet Hastanesi Psikiyatri servisi uzmanları eşliğinde görüşleri alındığı ifade edildi. Açıklamada "Kumpas çetesi" olarak iddia edilen mağdur öğrenciler ve velilere yönelik yapılan psikolojik destek çalışmaları devam ettiği belirtildi.
 
"Açıklama geri çekilmeli"
"İddia edilenin tam tersine; hakkında ihmal, istismar, taciz, intihara sürükleme gibi konularda adli ve idari bildirim yapılmış şüpheliler, Türk Eğitim Sen`i yanlış yönlendirmektedir" sözlerine dikkat çekilen açıklamada, "AKÇANSA Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile ilgili Türk Eğitim Sen şubesi tarafından yapılan bu tür asılsız haber, iftira ve hedef göstermelerin öğrenci ve ailelerinin mağduriyetlerini ve travmalarını derinleştireceği, adalet duygularını ve inançlarını zedeleyeceği, öğrencilerin özgür iradeleri ile olası mağduriyetlerini ve düşüncelerini ifade etmekten korkacakları, öğretmen ve öğrencilerin iftiracı ve kumpasçı çete damgalamaları ile hedef gösterilmelerinin yaratacağı korku ve öfkenin kişisel ve sosyal travmalara neden olacağı, öğrenci, öğretmen, veli, okul yönetimi, rehberlik ve psikolojik danışma servisi arasında saygı, sevgi, güven ve işbirliğine dayalı okul iklimine ve eğitim- öğretim sürecine zarar vereceği görülmeli bu açıklama geri çekilmelidir." denildi.
(Damla Yeltekin) 
 
Paylaş