havadurum

Yandaşın saldırısı, destekleri engellemiyor

ÇOMÜ`de Gezi ve Taksim ile ilgili soru sorduğu için görevden atılan Öğretim Görevlisi Ömer Faruk Kırnıç, yandaş basının hedefi olurken, Kırnıç` ülkenin dört bir tarafından destek mesajları yağıyor.

819
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Ömer Faruk Kırnıç, 2012-2013 öğretim yılı bahar dönemi bütünleme sınavında öğrencilerine, “Gezi ve Taksim olaylarının türevlerini inceleyerek minimum ve maksimum noktalarını belirleyiniz” şeklindeki sorusunun ardından görevinden atıldı. Kırnıç, YÖK’ün, “Öğrenciyi kendisi gibi düşünmeye zorlamak, yasaklanmış her türlü yayını veya siyasi amaçlı bildiri, afiş, pankart, bant ve benzerlerini basmak, sözlü ideolojik propaganda yapmak” suçlamalarıyla açtığı soruşturma sonucunda üniversitedeki görevine son verildi. Eğitim-Sen`in avukatları tarafından Kırnıç`ın üniversitedeki görevine son verilmesi ile ilgili olarak yasal işlemler başlatılırken, yandaş basının kara propagandası da hız kesmeden devam ediyor. İşin ironisi ise tüm karalama kampanyalarına rağmen Kırnıç`ı yönelik destekler de giderek artıyor.
 
 
Öğrencileri bırakmış yalanı!
Bazı yandaş sitelerde Kırnıç`ın görevden alınmasının tek nedeni öğrencilerine Gezi Parkı eylemleriyle ilgili sorduğu soru olmadığı, bütünleme sınavında sorulan 9 asıl soruyu cevaplayan fakat Gezi eylemleri ile ilgili soruyu cevaplamayan öğrencileri dersten bırakıldığı, hatta 9 asıl soruyu yapmayıp sadece Gezi eylemleri sorusunu cevaplayan öğrencilere de yüksek not vererek dersten geçirdiği ileri sürüldü. Ancak bunun da yalan olduğu öğrenildi.
 
“Soruya cevap vermeyen öğrenciler de geçti”
Konuyla ilgili olarak edinilen bilgiye göre, şikayete konu olan sınıfta, sorunun sorulduğu 15 öğrencinin 8`i o dersten kalıyor, 7 öğrenci de dersi geçmeye hak kazanıyor. Bu 7 öğrencinin ise 5`i ya tek bir soruya cevap vermiş, ya da sorunun doğru cevabına yaklaşmış olduğu için geçirilirken, iki tanesi ise sadece o soruya cevap vererek dersi geçmiş. Diğer 5 öğrencinin tümü o soruyu cevap kağıdına bile yazmadıkları, ancak başka sorulara cevap vererek geçtikleri öğrenilirken, bir öğrencinin “Hocam böyle soru mu olur? Bunun matematik ile ne ilgisi var?” tepkisini sınav kağıdında cevap olarak göstermesine rağmen dersi geçtiği ileri sürüldü. Konuyla tüm bilgilerin mahkeme kanalıyla ÇOMÜ`den istendiği öğrenildi.
 
Hocaya destekler giderek artıyor
Gezi ve Taksim sorusu sorduğu için görevden atılan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Ömer Faruk Kırnıç`a yönelik destekler de giderek artıyor. Kırnıç`ın hem sosyal paylaşım sitelerindeki kişisel hesaplarına hem de maillerine destek mesajları gittiği öğrenilirken, maillerde Kırnıç`ı yönelik destek mesajlarının yanı sıra ÇOMÜ yönetiminin ve YÖK`un bu tutumunu eleştiren mesajlar da yer alıyor...
Paylaş