Yalın’dan sert tepki

Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Ülfettin Yalın, durdurulan öğretmen atamalarına tepki gösterdi.

984
Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Ülfettin Yalın, Bakanlıktan verilen talimat doğrultusunda atamaların durdurulması nedeniyle imtihan kazanan ve atama için bekleyen adayları rahatsız ettiğini söyledi. Yalın; “Milli Eğitim Bakanlığı idareci atama yönetmeliği gereği sınava dayalı atamaları ocak ve şubat aylarında yapması gerekirken Çanakkale ili dahil birçok il duyuruları yapıp başvuruları kabul edip uygulamaya geçmesi gerekirken bakanlıktan verilen talimatla atamalar durdurulmuştur. Bu durum imtihan kazanan ve atama için bekleyen adayları rahatsız etmektedir. Mazeret olarak gösterilen yönetmelik değişikliği yapılmadığına göre atama takvimi çalışmakta ve şubat sonuna kadar gerçekleştirilmesi gerekir. Aksi durum güveni sarsar iş barışını bozar yenisi çıkmadığına göre eski yönetmelik hükümleri geçerlidir. Bu nedenle üyelerimiz ve eğitim çalışanlarından atama bekleyenler okul müdürlüklerine atamalarının yapılması için dilekçe vermeleri hukuki prosedür açısından yerinde olacaktır” dedi.
 
“Hiç hoş olmadı”
“Yine ilimiz milli eğitim müdürlüğünün teklifi valilik makamının onayı ile gerçekleştirilen şube müdürlüğü görevlendirilmeleri hiç hoş olmamıştır” diyen Yalın; “Görevlendirilmelerde el altından alınan dilekçelerle yangından mal kaçırılır gibi hareket edilmiştir. Özellik aranan bu tür görevlendirmelerde kariyer ve liyakat dikkate alınmamış duyuru yapılma yoluna gidilmemiştir. Başta üyelerimiz olmak üzere diğer eğitim çalışanları arasında da yönetim dalında yüksek lisans yapmış olanlar olmasına rağmen bunlar yok sayılmıştır. Yine geçmişte bu unvandaki görevlerde bulunmuş tecrübesi olanlardan faydalanmak yerine bu konuda hiç deneyimi olmayanlar tercih edilerek diğerleri yok sayılmıştır. Hiyerarşik açıdan kendi amirinin amiri pozisyonundaki bu atamalar uygun olmayıp sıkıntılara sebep olacaktır. Burada en önemli unsur diğer eğitim çalışanları yok sayılıp sadece belli guruptan kişilerin seçilmesi de hiç uygun olmamıştır. Sayısal ve nitelik açısından çoğunlukların göz ardı edilmesi sisteme ve idareye karşı olan güveni sarsmıştır” şeklinde konuştu.
 
“İtirazda bulunduk”
Yapılan görevlendirmelerin iptal edilerek yeniden yapılması için Valilik makamına itirazda bulunduklarını kaydeden Yalın; “Hakların aranmasında rekabet halinde olan diğer sendika mensuplarını yok sayıp bir sendika üyelerine avantaj sağlayan bu yapılanmanın gerçekleştirilmesi yılın valisi seçilen sayın valimizin hak ve adaleti açısından etik olmamıştır. Yapılan bu görevlendirmelerin iptal edilerek duyuruya çıkarılması kariyer ve liyakatler dikkate alınarak yeniden yapılması için valilik makamına itirazda bulunduk. Başarı personeli eğitmek, korumak ve adaletli davranmakla olur. Aksi durum kimseye fayda sağlamaz. İş barışının sağlanması ve gelişme isteniyorsa ötekileştirmeden herkesin enerjisinden faydalanılmalıdır” dedi.
Paylaş