Yalı Camii avlusunda hayır çarşısı düzenlendi

Çanakkale Kadın Kolları Diyanet Vakfı, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde tarihi Yalı Camii avlusunda hayır çarşısı düzenledi. Elde edilen gelir, deprem bölgesindeki cami ve Kur’an kurslarının yeniden inşası için kullanılacak.

279

6 Şubat depremlerinin ikinci yıl dönümünde, Çanakkale Kadın Kolları Diyanet Vakfı tarafından tarihi Yalı Camii avlusunda hayır çarşısı düzenlendi. Elde edilen gelir, deprem bölgesindeki cami ve Kur’an kurslarının yeniden inşası için kullanılacak. Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremin yıl dönümünde, hayatını kaybeden vatandaşlar dualarla anıldı. Türkiye genelinde düzenlenen hayır çarşılarıyla vatandaşlar, deprem bölgesine destek olmak için bir araya gelinildi. Çanakkale Kadın Kolları Diyanet Vakfı tarafından tarihi Yalı Camii avlusunda düzenlenen hayır çarşısında konuşan İl Müftüsü Mustafa Bilgiç, “Bizim kültürümüzde mücadele değil, dayanışma var. Olanın olmayana, bilenin bilmeyene borcu var. İnşallah kısa sürede deprem bölgesindeki yaraları saracağız” dedi.

“Bizim kültürümüzde mücadele değil dayanışma var”

6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde, hayatını kaybeden vatandaşlar dualarla anıldı. Bilgiç, depremden yaklaşık 10 milyon vatandaşın etkilendiğini hatırlatarak, “Türk milleti zor zamanlarda birlik ve beraberlik içinde hareket ederek yaralarını hızla sarmayı başarmıştır” ifadelerini kullandı.

Türkiye genelinde Vakfın teşvikleriyle düzenlenen hayır çarşılarının amacının, deprem bölgesindeki cami ve Kur’an kurslarının yeniden inşasına destek sağlamak olduğunu belirten Bilgiç; “6 Şubat 2 yıl önce Kahramanmaraş merkez üssü olarak başlayan 11 ilimizi derinden etkileyen, bir deprem ile ülkemiz karşı karşıya kaldı. Yaklaşık bu depremden 10 milyon vatandaşımız etkilendi. Yaşanan bu elim olay vesilesiyle hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızı cenabı Allah rahmet eylesin. Bir daha böyle derin acılarla bizi Cenabı Allah’ım karışı karşıya getirmesin. Dünyada hiçbir millet, böyle bir acıyla karşı karşıya kalır da yaralarını bu kadar kısa sürede telafi etmesi çok zordur. Ama bizim milletimizin en büyük özelliği zor ve sıkıntılı zamanlarda bu şartlara uygun bir şekilde uyum ve intibak etme özelliğine sahip olmasıdır. Bugün buda şehitler diyarı olan Çanakkale’de tarihi Yalı Camii’nin avlusunda Çanakkale Kadın Kolları Diyanet Vakfı olarak, hayır çarsısı düzenlendi. Sadece burada değil, Türkiye’nin bütün illerinde ve ilçelerinde Vakfımızın teşvikleriyle ve tedbirleriyle bu hayır çarşısında vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Bu hayır çarşısından elde ettiğimiz her ne varsa Allah nasip ederse 11 ilimizde bulunan camilerimiz ve kuran kurslarını yeniden ayağa kaldırmaktır. Sözlerimi şöyle bitirmek istiyorum. Bizim kültürümüzde hayatın esasında mücadele değil dayanışma var, olanın olmayana borcu var. Bilenin bilmeyene borcu var. Bizim öyle bir kültürümüz var ki bizim açımız yok, fakirimiz var. Açı olmayan ama fakirini ihmal etmeyen bir kültürümüz var. İnşallah bizler çok kısa zaman içerisinde deprem bölgesindeki yaraları saracağız. B vesile ile vatandaşlarımızın yoğun ilgi ve alakalarından dolayı ben çok teşekkür ediyorum” şeklinde ifade etti.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş