havadurum

Yağışlar nedeniyle üretici zararda

Çanakkale’de devam eden yoğun yağışlar nedeniyle ürünlerini toplayamayan üretici mal kaybına uğradı.

537
 
Şiddetli devam eden yağışların başta domates ve zeytin olmak üzere üreticiye zarar verdiğini belirten Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus beklenenin üzerindeki sağanak yağışın birçok ürüne zarar verdiğini yağışın devam etmesi halinde kredi ödemeleri kapıda olan üreticinin sıkıntısının artacağını kaydetti.
 
Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus yağışların devam etmesi durumunda üreticinin kredi ödemelerinde zorlanacağını ifade etti.
 
Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus:
Bu yıl bol ürünlü ve fiyatların geri çekildiği bir yıl geçirdik. Üretici açısından parasal açıdan beklentinin üst düzeyde olduğu turfanda zamanında Çanakkale domatesi yağışlardan zarar gördü. Üretici ürününü yoğun yağış nedeniyle toplayamıyor. Fiyatlarda düşüş var. 50 kuruşa giden domates 30-35 kuruşa gidiyor. Ürünün yağış nedeniyle toplanamaması malın da bozulmasına neden oluyor, bu durumda domatesin bir kısmı piyasaya giderken, bir kısmı ise salçalık olarak ayrılıyor. Zeytinde ise yaz aylarında Çanakkale’de çok yağış olmadığından zeytinler küçüldü. Fiyatlarda da gerileme oldu. Bu yıl domates ve zeytin üreticisi için parlak geçmedi. Yağışlar bu şekilde devam ederse üretici daha da zorlanacak, çünkü üreticinin aldığı kredileri geri ödeme zamanı geldi.
Paylaş