havadurum

Vurucu’dan ‘bağırma’ yasağına destek...

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Vurucu, Yeni Hal Kanunu ile pazarcı esnafına getirilen ‘bağırma yasağına’ destek verdi. Vurucu; “Pazarda bağırmanın alemi yok. Günümüzde teknoloji hızla geliştiği için oda olarak yasağı olumlu karşılıyoruz” dedi.

504
 
Yeni Hal Kanunu ile pazarcı esnafına getirilen bağırma yasağı bazı tepkileri de beraberinde getirdi. Pazar esnafı satış yapabilmek için bağırma taraftarı olurken, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odası da yasağı olumlu karşıladı. Pazarcı esnafı 50 TL olan ceza ücretini ödemeyi göze alırken, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Vurucu ise, gelişen teknoloji ile birlikte pazardaki esnafların bağırarak satış yapmasının anlamsız olduğunu ifade etti.
 
Vurucu; “Pazarda bağırmanın alemi yok. Günümüzde teknoloji hızla gelişiyor. Bu nedenle pazarda esnafların bağırarak satış yapmaya çalışması anlamsız. Halkı rahatsız etmeden yani bağırmadan satış yapmakta mümkün. Pazarda esnafa yönelik getirilen bağırma yasağını destekliyorum. Oda olarak bu yasağı olumlu karşılıyoruz” dedi.
 
Getirilen yasağa tepki gösteren bazı pazar esnafı ise, bağırarak satış yapmaktan yana olduklarını ifade ederken, esnaftan bazıları ise kanunu olumlu karşıladı.
Paylaş