Vural’dan, Gökhan`a; “Halkın Başkanı oldunuz”

Çanakkale Belediye Meclisi, 2009-2014 dönemi son toplantısını dün gerçekleştirdik. Meclis üyelerinin ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın dönemin kapanmasına ilişkin veda konuşmaları dikkat çekti. Konuşmalarda öne çıkan ise AKP`li Hakan Vural oldu. Vural, Başkan Gökhan`a teşekkür ederek, “Siz 30 Mart 2009 günü, siyasi kimliğinizi bir noktaya bıraktınız, halkın başkanı oldunuz” dedi.

1003
 
Çanakkale Belediye Meclisi son toplantısını yaptı. Meclis üyelerinin bir çoğunun hazır bulunduğu toplantıya Çanakkale Belediyesi bürokratları da katıldı. Meclis, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın yaptığı açılış konuşması ile başladı. “Bizler Çanakkale halkının temsilcileriyiz” diyen Başkanı Gökhan, “Onun için her bir davranış biçimimiz Çanakkale halkını yakından ilgilendirir ve onlar tarafından değerlendirilir. Burada 5 yılın değerlendirmesini yaptığımızda, ben şahsım adına verimli bir meclis dönemi geçirdiğimizi söyleyebilirim. Birçok yatırıma imza attık, tartıştık, irdeledik, araştırdık, birçok noktada elimizi taşın altına koyduk. Hep bu kent halkının yararına olan konuları konuşarak, halkla iç içe bu toplantıları yaptık. Belediye başkanı olarak ben eleştirilebilirim, olabilir. Meclise gelen konularda meclisin çalışkanlığı ve aldığı tavırlar teşekküre değerdir. Hep görüştük, tartış, önerileri dikkate almaya çalıştık ve birçok konuda, yüzde 70 oranında kararlarımızı oy birliği ile aldık. Bu da önemli bir göstergesidir” şeklinde konuştu.
 
 
“Hastanenin yeri uygun değil”
Başkan Gökhan, geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleştirilen yeni Çanakkale Devlet Hastanesi`ne de değinerek, “Geçen gün yeni Devlet Hastanesi`nin açılışı yapıldı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu`nun da katılımı ile gerçekleşti bu açılış. `hayırlı olsun` diyelim, sonuçta sağlık yatırımıdır. Ama her zaman söylediğimiz gibi yine söyleyelim, yerinin uygun olmadığı konusundaki düşüncemizi bir kez daha söyleyelim. Kentli tarafından tartışılmadan, `ben yaptım oldu` zihniyeti ile yapıldığı için sonradan ortaya çıkan sakıncalar görülemiyor. Nitekim havaalanı konusunda da aynı şeyler oldu” dedi.
 
 
“Eksiler benim artılar meclisin”
Çanakkale Belediye Meclisi ve belediye personeline de teşekkür eden Başkan Gökhan, “Ne yaptıysak ne ürettiysek Çanakkale Belediye Meclisi`nin kararları doğrultusunda yapılmıştır. Bunu ben yapmadım, bunu gerçekleştiren belediye personeline de teşekkür ediyorum. Eksik varsa, kusur varsa, bu kusuru da ben üstleniyorum. Eksikleri ben üstleniyorum, ama artıları paylaşıyorum. Gerçek budur. Eğer sizler bunları onay vermeseydiniz ve belediye personeli yapamasaydı, iyisiyle kötüsüyle ortaya çıkardığımız eserlerin hiçbirisi olmazdı. Ben yeniden aday oldum. Eğer yeniden seçilecek olursam, yeni aynı anlayışla bu kentte, katılımcı bir anlayış ile olabildiğince herkesin katkısını alarak yeni meclis üyeleri ile yönetmeye devam edeceğiz. Tekrar görev verilecek olursa bu görevin daha iyisini yapmak üzere çabamızı gösteririz” dedi.
 
 
“Çanakkale halkı, bunun hesabını sorar”
CHP`li Belediye Meclis üyesi Celal Karakaş ise Çanakkale Devlet Hastanesi`nin yeni yerinin yanlış olduğu konusunda görüşlerini ifade ederek, “Devlet Hastanesi`nden bahsettiniz. Mesleğim gereği beni görevlendirdiğiniz toplantılarda da bahsettim. Çanakkale Devlet Hastanesi`nin mevcut yerinde büyümesi gerektiğini ifade ettim. Ancak doğru yer bulunmadan nedense yanlış bir yerde ısrar edildi. Yalnız tıp fakültesi inşaatının bir bölümü de 2014 yılı içinde tamamlanacak. 110 binlik nüfusun 100 bini şehrin bir tarafında yaşıyor, iki hastane de şehrin diğer bir ucunda! Yerin yanlış olduğu şimdi akıllarına geldi ki, o gün açılışta konuşmacılardan biri mevcut Devlet Hastanesi`nde poliklinik hizmetlerinin verilmeye devam edileceği söylendi. Bu da yapılan bu işin yanlış olduğunun bir göstergesidir. Çanakkale halkı bunun hesabını sorar. Çünkü çok önemli bir işi çok yanlış bir yere yaptılar. O hastane başladığında nasıl bir sıkıntı ile karşı karşıya kaldığımızı anlayacağız. Herkese geçmiş olsun” dedi.
 
Vural`dan övgüler
günün en dikkat çekici konuşmasını AKP`li Hakan Vural yaptı. “Bu son toplantımız” diyen Vural, “Beş yıl çok çabuk geçti. Öncelikle size teşekkür ederek başlamak istiyorum konuşmama. Neden teşekkür ediyorum? Siz 30 Mart 2009 günü, siyasi kimliğinizi bir noktaya bıraktınız, halkın başkanı oldunuz. Meclis toplantılarında da şehirde dolaşırken de, yapılan icraatlarda tüm siyasi dengelere aynı mesafeyi koruduğunuzu gördük, gözlemledik. Biz de muhalefettik, biz de fena değildik, aslanlar gibi görevimizi yapmaya çalıştık” ifadeleri ile dikkat çekti.
Paylaş