Viyadükün geleceği karanlık

Erenköy Belediye Başkanı Alaaddin Özkurnaz, Çanakkale Viyadükü’nün yeni toprak kaymaları nedeni ile tek şeritle hizmet verdiğini ifade ederek, “Son yapılan çalışmaların da çare olacağını sanmıyorum. Viyadükün geleceği karanlık” dedi.

883
Çanakkale’de merkeze bağlı Erenköy beldesindeki, Çanakkale-İzmir arası karayolu ulaşımını sağlayan yolda devam eden heyelan tedirgin ediyor. Ocak ayı içerisinde başlayan ve halkı huzursuz eden heyelanın, halen durdurulamamış olması dikkat çekiyor. Son olarak geçtiğimiz hafta sonunda yaşanan çökmenin ardından viyadük yine tek şerit ile ulaşımı sağlıyor. Yaklaşık bir buçuk aydır yapılan çalışmalarla, heyelanın yaşandığı yamaca dev beton direkler çakılarak toprak kayması engellenmeye çalışılıyordu. Ancak, beton direklere rağmen, kaymanın devam etmesi halkı tedirgin ederken Erenköy Belediye Başkanı Alaaddin Özkurnaz, duruma tepki gösterdi. “Viyadükün geleceği karanlık” diyen Özkurnaz, “bugüne kadar yapılan çalışmaların da katkı sağlamadığı ortada. Kaymalar devam ediyor. Viyadük şuanda tek şeritli olarak hizmet veriyor, ancak güven vermiyor” dedi.
 
 
“Ulaşım sıkıntısı bizi dünyaya reklam eder”
Dünyanın bildiği bir coğrafyada olduğumuzu dile getiren Erenköy Belediye Başkanı Alaaddin Özkurnaz, Çanakkale’nin ulaşımdaki sıkıntıyı aşması gerektiğini dile getirdi. Özkurnaz, “Hem Çanakkale savaşları hem Troia antik kenti hem de Kazdağları gibi önemli değerlere sahip Çanakkale’ye ulaşmak neredeyse imkansızlaşıyor. Demiryolu olmayan, hava ve denizyolunda istikrar yakalayamayan Çanakkale, İzmir bağlantılı karayolunu da kaybetmek üzere gibi duruyor. Bu kayma devam ederse iki şerif birden kapanabilir, Allah korusun köprü yıkıla da bilir. Bu da herhalde dünya genelinde bir haber olur” dedi.
Paylaş