Viyadükte çalışmalar tamamlandı

Çanakkale-İzmir karayolunun Erenköy beldesi altındaki bağlantı geçişi Erenköy Viyadüğü`nde çalışmalar tamamlandı. 500`e yakın beton kazıkların çakılarak güçlendirildiği, istinat duvarı ile kaymanın engellendiği viyadük sağlamlaştırıldı.

981
Çanakkale-İzmir karayolu üzerinde bulunan ve geçtiğimiz yıl başında heyelan nedeni ile yıkılma tehlikesi yaşayan viyadüğün güçlendirilmesi için yapılan çalışmalar son buldu. 500`e yakın fore kazık yöntemi ile güçlendirilen tepeye aynı zamanda istinat duvarı da yapılarak olası kaymaların önüne geçildi. Çanakkale-İzmir karayolu üzerinde bulunan ve yılladır kentin gündeminden düşmeyen Erenköy viyadüğü için yapılan çalışmalar kapsamında çakılan 400`e yakın beton kazıkların her biri yaklaşık 1 metre çapında 24 metre uzunluğunda olduğu öğrenildi. Çanakkale-İzmir karayolu üzerinde bulunan Erenköy Kavşağı`ndaki tepenin de ıslah edilmesi ile ilgili projenin tamamlandığı Karayolları Genel Müdürlüğü`nün onayının ardından başlayan çalışmalarla söz konusu tepenin küçültülerek drenaj sistemi ile su akışının kontrol altına alındığı bilgisine ulaşıldı.
 
Ne olmuştu?
Çanakkale Merkeze bağlı Erenköy beldesindeki geçtiğimiz yıl Ocak ayı içerisinde başlayan, yani tam bir yıl önce gerçekleşen ve halkı huzursuz eden heyelan kent gündeminde uzunca bir süre konuşulmuştu. Tüm müdahalelere rağmen durdurulamayan heyelanın ardından bölgedeki toprak kütlelere ayrılırken, derin yarıkların da oluştuğu görülmüştü. Tüm bu gelişmelerin sonrasında Erenköy Beldesi bağlantı yolu olarak kullanılmaya devam eden eski Çanakkale İzmir karayolu da heyelana yenik düşmüştü. İki şeritli asfalt Erenköy bağlantı yolunun, Çanakkale’den Erenköy’e gidiş şeridi tamamen çökerken, heyelanın devam etmesi ve yolun tehlike arz etmesi nedeniyle yol trafiğe kapatılarak viyadük uzunca bir süre tek şeritten hizmet vermişti.
Paylaş