Viyadük çalışması başladı...

Geçtiğimiz ay gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu’nda söz alan Karayolları 14. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Yazıcıoğlu’nun temeli mart ayında atılacak dediği Erenköy viyadüğü, ardı ardına gelen ölümlü kazalar sonucu bir ay erkene alınarak, çalışmalar sessiz sedasız başlatıldı.

1086
 
Çanakkale’nin kör noktası tarihe karışacak
Yıllardır çeşitli kazalarla can ve mal kayıplarına neden olan Erenköy (İntepe) varyantı derdinden
kurtuluyoruz. Yapımı uzun süredir gündemde olan Erenköy viyadüğü için çalışmalar başlatıldı. İhalesi Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirelen viyadük, Çanakkale’nin üçüncü köprüsünün yapımını üstlenen ATAK firması tarafından yapılacak. İzmir merkezli bir firma olan ATAK, geçtiğimiz hafta sessiz sedasız bir şekilde çalışmaya başladı. Bir hafta önce çalışmaya başlayan firma ilk olarak menfezleri ve köprünün ayaklarını yapıyor.
 
Bölgenin ilk viyadüğü olacak
160 metre boyunda olacak Erenköy viyadüğü projesinde iki adet olarak oluşturulmuş üçer şeritli
olacak iki yolla karşıya bağlanacak olan viyadük bölgede de bir ilk olacak. Yıllardır bu sorunun takipçisi olan Erenköy Belediye Başkanı Alaaddin Özkurnaz da, çalışmaların bir ay öne alınmasına sevindiğini belirterek  “Belediye başkanı olmadan önce başladım bu konunun takibine. İkinci dönenimdeyim, çok şükür başkanlığım bitmeden viyadüğü görmüş olacağız. Firma geceleri bile çalışıyor. Erenköy beldesi olarak yakından takip ediyoruz” diyerek sevincini dile getirdi.
Paylaş