Vitalis’in zaferi...

Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi’nin iletişim fakültesi olan binasının altındaki Vitalis Cafenin Mühürlü kapısı mahkeme kararı ile açıldı. Vitalis Cafe işletmecisi Ümran Uyumaz, “Biz ne yapıyorsak kamu adına, halk adına yapıyoruz, ekmek paramız için yapıyoruz” dedi.

866
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İletişim Fakültesi binasında bulunan vitalis cafe bir süre önce mühürlenen kapısı nedeniyle müşterilerine zor şartlarda hizmet vermeye devam ediyordu. Kordon girişindeki kapının mührü mahkeme kararı ile kaldırıldı.
 
Cafe işletmecisi Ümran Uyumaz; “Üniversite yönetimi Cumartesi ve Pazar günleri güvenlik görevlisi görevlendirmiyor. Hafta içi saat 19.00’dan sonra güvenlik görevlilerinin mesaisi bitiyor. Üniversite yönetiminin kapıyı kapattıkları zaman 5-6 tane güvenlik görevlisi bulundurması ve mahkeme kararına rağmen müşterilere kimlik sorması çok manidardır” dedi.
 
Söz konusu kapı projesinin anıtlar yüksek kurulu, belediye meclisi, üniversite senatosu tarafından onaylanmış proje dahilinde açılmış işletmeye ait bir kapı olduğunu ifade eden Uyumaz; “Kapının işletmeye ait olduğu da idare mahkemenin yürütmeyi durdurma kararında ve savcılığın bize tebliğ ettiği resmi belgede vardır. Elbette bize tebliğ edilen mahkeme kararına uyarak kapıyı açma hakkımız vardır. Buna rağmen bütün hukuk kuralları hiçe sayılarak kapımız gece yarısı tekrar kapatıldı. Bizde hem polise hem de savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Mahkeme kararıyla kendi kapımızı açtık olay bundan ibarettir” dedi. Vitalis’in kirası ile ilgili bilgiler de veren Uyumaz Kira bedelimiz söylendiğini aksine sadece 4.800 liradır." şeklinde konuştu. 
 
“Hukuk mücadelesi verdik”
İşlettikleri mekanı harabe olarak aldıklarını ve nezih bir ortam yarattıklarını bildiren vitalis cafe işletmecisi Ümran Uyumaz; “Bize bir yılı aşkındır yapılan taciz ve zorlamalara rağmen bizim yaptığımız sadece hukuk mücadelesidir. Bütün Çanakkale halkı olayları izliyor ve doğrusunu da çok iyi biliyorlar” şeklinde konuştu.
 
Uyumaz şunları söyledi; “Kendi yönetim kurulunun aldığı kararı bize tebliğ etmeden kapımızı kapattılar. Bu olay hukuksuzluk değil midir? Biz kimseye küfür de etmedik, tehdit de. Ama bir yıldır tacizin her türlüsünü yaşadık, halada yaşıyoruz. Bizim ödediğimiz kira dekontunun bir nüshası üniversitede vardır. Söylenen kira gerçeği yansıtmamaktadır. Sanırım Rektör bey yanlış bilgilendiriliyor. Bütün Çanakkale halkı bilir ki; biz burayı harabeden alıp halkın hizmetine sunarak yaşanılabilir seçkin bir mekan haline getirdik. Bizim gibi yatırım yapan insanlar tarafından takdir ediliyor, ama biz işimiz yerine olmaması gereken sorunlarla uğraşıyoruz. Halkımızda bu durumu çok iyi biliyor ve bu yüzden bütün bu zorluklara rağmen destek ve ilgilerini görüyoruz. Biz bütün bu olaylara rağmen makul ve mantıklı bir kira ödemeyi de kabul ederiz. Çok iyî biliyoruz ki; amaç kirayı yükseltmek değil, her türlü taciz ve zorlamayla harabeden alıp marka yaptığımız mekandan bizi çıkartıp başkasına vermektir. Bizim yaptığımız bunlara karşı sadece hukuksal mücadeledir. Hukuksal mücadelemize hukuk çerçevesinde sonuna kadar devam edeceğiz. Biz bu mekana yaptığımız yatırımı söküp alıp gidecek değiliz. Bu mekan ne benim, ne de Rektör beyin. Sözleşme gereği alt katın ve bahçenin güvenliği işletmeye aittir ve işletme bunlar için gerekli tedbirleri almıştır, ve 4 yıldır tek bir olay olmamıştır. Kapımız açık olduğu zaman az olan güvenlik görevlileri kapımız kapatıldığı zaman bir den çoğalmaktadır. Biz bunlara rağmen sadece işimizi yapmak istiyoruz. Bizim kişilerle hiçbir sorunumuz yoktur. Mücadelemizi hukuk çerçevesinde sonuna kadar sürdüreceğiz. Yaşadığımız haksız uygulamaları her platformda dile getirip, gerekli mercilere bildireceğiz.”
Paylaş