havadurum

Vergi rekortmenleri ödüllendirildi

Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında 2012 yılı gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri ödüllendirildi. Kurumlar Vergisi`nde bu yılın rekortmeni olan Tahsildaroğlu Süt Ürünleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Selman Tahsildaroğlu ödülünü Vali Güngör Azim Tuna`dan alırken, İkinci Doğtaş Mobilya adına Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Türkmen’e ödülünü Boğaz Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel takdim etti.

1648
Kurumlar Vergisi`nde üçüncü olan Çanakkale Maden San. Tic. A.Ş. adına Berkin Akol’e ödülünü Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal takdim ederken, dördüncü sırada yer alan Başaranlar adına ise Semih Başaran’a ödülü Baro Başkanı Bülent Şarlan tarafından verildi. Beşinci sırada bulunan Arslanlar Otomotiv adına geceye katılan Muhasebe Müdürü Mustafa Özkan’a ödülünü ise Jandarma Kıdemli Komutanı Sait Koca takdim etti. Öte yandan Gelir Vergisi Rekortmeni Salim Tokgöz’e ödülünü ise Vali Güngör Azim Tuna verdi.
 
 
 
Çanakkale Defterdarlığı tarafından 24.Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında 2012 yılı Gelir ve Kurumlar Vergisi Rekortmenleri ödül töreni Kolin Hotel’de gerçekleştirildi. Kolin Hotel’de düzenlenen ödül töreninde konuşma yapan İl Defterdarı Sacide Şakar Çanakkale’nin kendi kendine yeten dinamik bir kent haline geldiğini belirterek, kamuoyunda vergi bilincinin oluştuğunu ve vergiyi gönüllü ödeme esasının yerleştiğini belirtti. Şakar İl Defterdarı olarak Kırklareli’ye atanması hakkında konuşarak Çanakkale’de göreve geldiği günden beri 6,5 yıl içinde yapılan icraatları anlattı. Çanakkale’de görev süresi biten ve Kırklareli’ne atanan Çanakkale İl Defterdarı Sacide Şakar gecede yaptığı konuşmada; “Görevini yerine getirmiş insanların iç huzuru ile ayrılıyorum” dedi.
 
Şakar ilk başta Çanakkale’de defterdarlığın sıcak, samimi ve gülen yüzüyle hizmet sunmayı ilke edindiklerini belirterek, görev süresince defterdarlık bünyesinde yapılan fiziki iyileştirmeler yanında, ili vergi tahsilatı noktasında üst sıralara taşıdıklarını belirtti. Şakar Çanakkale’nin Türkiye genelinde 14.sırada olduğunu ve gelirin gideri karşılaması noktasında ise yüzde 95’lik performansın yakalandığını söyleyerek: “Görevini yerine getirmiş insanların iç huzuru ile ayrılıyorum” diye konuştu.
 
 
Tuna: “Vergi kalkınmanın can damarı”
Vali Güngör Azim Tuna da ödül gecesinde vergilendirmenin önemine değinerek vergilendirme konusunun hassas, adaletli ve terazi gibi dengeli olması gerektiğini söyledi. Verginin bir ülke için kalkınmanın can damarı ve hayat suyu olduğunu belirten Tuna; piyasada bıçak sırtında işlerini yürütenlere ve koşullara rağmen ayakta kalmaya çalışanlara destek olunması gerektiğini söyledi. Kalkınmanın gemisinin ve lokomotifinin özel sektör olduğunu belirten Tuna vergi konusunda kolaylıklar sağlanması ve yatırımcının ürkütülmemesi gerektiğinin altını çizdi. “Devletin başının dik olması hazinesinin dolu olmasına bağlıdır” diyen Vali Tuna Çanakkale vergi mükelleflerine ve defterdarlığa da ilin başarı oranını üst sıralara çıkardıklarından dolayı teşekkür etti.
 
 
Sarıbaş: “Çanakkale’de iki kişiden biri işsiz”
CHP Milletvekili Ali Sarıbaş ise gecede yaptığı konuşmada Çanakkale’nin teşvik yasasında hak ettiği yeri almadığını belirterek teşvik yasasının değişmesi için mecliste savunmaya devam edeceğini söyledi. Çek kanununda da aksaklıklar olduğunu belirten Sarıbaş ticari hayatta eş imzasının işleyişi aksattığını ve kişilerin elini kolunu bağladığını söyledi. Çanakkale’nin daha çok teşvik ve daha çok desteklemeye ihtiyacı olduğunu belirten Sarıbaş ilde toplu taşıma sektörünün gelişmesi gerektiğini belirterek, raylı sistem ve tren yolunun yapılması gerektiğini söyledi.
 
Çanakkale’de son istatistiklere göre iki kişiden birinin işsiz olduğunu ve Gayri safi Milli Hasılada Çanakkale’nin 2.Bölge’de yer aldığını ve sıralamada hak etmediği yerde olduğunu belirten Sarıbaş işadamlarına ve yatırımcılara da seslenerek: “Paraları öbür dünyaya götüremeyeceksiniz. O yüzden yatırım yapmak ve bölgenize destek olmak zorundasınız” dedi.
 
Gelir vergisi rekortmeni Salim Tokgöz oldu
Gelir Vergisi Rekortmeni Salim Tokgöz’e ödülünü Vali Güngör Azim Tuna verdi. Gelir Vergisi İkincisi Av. Bülent Şarlan`a ödülünü CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, üçüncü Remzi Gula’ya ise ödülünü Belediye Başkanı Ülgür Gökhan verdi. Dördüncü Raziye Bilge Kuşku ödülünü ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner’den alırken beşinci olan Nizamettin Gündoğan geceye katılmadı.
 
Kurumlar rekortmeni Tahsildaroğlu oldu
Kurumlar Vergisi`nde bu yılın rekortmeni olan Tahsildaroğlu Süt Ürünleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Selman Tahsildaroğlu ödülünü Vali Güngör Azim Tuna`dan aldı. İkinci Doğtaş Mobilya adına Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Türkmen ödülünü Boğaz Garnizon Komutanı Tuğamiral Mezut Özel’den alırken, üçüncü Çanakkale Maden San.Tic.A.Ş adına Berkin Akol ödülünü Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal’dan aldı. Dördüncü sırada yer alan Başaranlar adına Semih Başaran’a ise ödülü Baro Başkanı Bülent Şarlan tarafından takdim edildi. Beşinci olan Arslanlar Otomotiv adına geceye katılan Muhasebe Müdürü Mustafa Özkan’a ödülü Jandarma Kıdemli Komutanı Sait Koca verdi.
Törende ayrıca kent ekonomisine yaptıkları katkılarla istihdam alanında büyük bir atılım yapan İÇDAŞ, Akçansa ve Kale Grubu`na İl Defterdarı Sacide Şakar tarafından onur ödülü verdi.
 
 
 
 
 
Paylaş