havadurum

Vergi Haftası kutlanıyor

24.Vergi Haftası etkinlikleri çelenk koyma töreni ile başladı...

726
 
Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla her yıl Şubat ayının son haftasında kutlanan Vergi Haftası kutlama etkinlikleri Çanakkale Defterdarlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk konması ile başladı.
 
İl Defterdarlığı, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakkale Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Mali Müşavirler Odası tarafından çelenk konulması ile başlayan tören İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile devam etti.
 
Meydandaki töreninin ardından İl Defterdarı Sacide Şakar ve kurum müdürleri Vali Güngör Azim Tuna’yı ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyaret etti.
 
Vergi Haftası etkinlikleri ile ilgili ziyaretler esnasında konuşan Çanakkale Defterdarı Sacide Şakar 24. Vergi Haftası`nı çeşitli etkinlikler ile kutlayacaklarını belirterek, amaçlarının toplumda vergi bilincini arttırmak olduğunu ifade etti.
 
 
Tuna: “Çanakkale insanı vergi konusunda bilinçli”
Vali Güngör Azim Tuna Vergi Haftası nedeniyle yaptığı konuşmada Çanakkale’de Defterdarlığın gayretleri ve çalışmaları sonucunda toplumda yaratılan vergi bilincinin dikkat çektiğini söyleyerek tüm çalışanları kutladı. Vali Tuna: “Çanakkale defterdarlığın yoğun gayretleri ile son 1-2 senede vergi tahsil etme konusunda Türkiye’de başarılı iller arasına yerleşmiştir. Bu da şunu gösteriyor ki; Çanakkale insanı vergi konusunda bilinçlenmiştir. Bu sonuç için ödevini yerine getiren vergi mükelleflerini ve bu konuda çalışan tüm kurum personelini kutlarım” dedi.
 
 
Şakar: “Çanakkale’yi 1.lige çıkarttık”
Valiliğin ardından heyet Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan İl Defterdardarı Sacide Şakar; amaçlarının toplumda vergi bilinci oluşturmak olduğunu belirterek, ilde bu bilincin arttığını ve olumlu sonuçlar alındığını söyledi.
 
Çanakkale’nin vergi tahsilatı konusunda 14.sırada yer aldığını ve ortalamanın 3.5 puan üzerinde bir noktaya geldiğini belirten İl Defterdarı Şakar: “Çanakkale’yi 1.lige çıkarttık. Geliri gideri ile denk bir il oldu” dedi.
 
Kutlamalar çerçevesinde hafta boyunca çeşitli kurum ve kuruluşlara ziyaretler yapılacağı ve en yüksek gelir ve kurumlar vergisi ödeyen mükelleflere teşekkür belgeleri verileceği belirtildi.
Paylaş