havadurum

Vergi Haftası kutlanacak

Çanakkale’de 23. Vergi Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

609
Konu ile ilgili açıklama yapan Defterdar Sacide Şakar, 27 Şubat-04 Mart tarihler arasında kutlanacak olan Vergi Haftası’nda kamuoyuna, öğrencilere ve personele yönelik olarak bir dizi etkinlikler planlandığını söyledi.
 
Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Çanakkale’de ilk beş sırada yer alan Gelir ve Kurumlar Vergisi rekortmenlerine ödüllerinin verileceğini ifade eden Şakar; “Bilindiği üzere kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla Vergi Haftası’nın 23.’sü bu yıl 27 Şubat–04 Mart 2012 tarihleri arasında çeşitli etkinlikler ile kutlanacaktır. Bu amaçtan hareketle Defterdarlığımızca gerçekleştirilmek üzere, kamuoyuna, öğrencilere, personele yönelik olarak bir dizi etkinlik planlanmıştır.
 
Kamuoyuna yönelik olarak etkinliklerimiz: 1- 27 Şubat 2012 Pazartesi günü saat 09.45’te Atatürk Anıtına Meslek Örgütlerimizin temsilcileriyle birlikte çelenk konulacaktır. Valilik Makamı, Belediye Başkanı, Garnizon Komutanı ziyaret edilecektir. Yerel televizyonlarımızın ekranlarının bir köşesinde hafta boyunca Maliye (Mavi) ve mükellefi (Beyaz) simgeleyen mavi-beyaz kurdelenin ve vergi ile ilgili sloganların görüntülenmesi sağlanacaktır.  İlimiz ilk beş sırada yer alan Gelir ve Kurumlar Vergisi rekortmenlerimiz için yemekli ödül töreni düzenlenecektir” dedi.
 
Şakar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “5- 29 Şubat Çarşamba günü saat 15.00 – 16.30 arasında Çanakkale Ticaret Borsası Konferans Salonunda Çanakkale Onsekiz  Mart   Üniversitesi Öğretim Üyeleri; Doç.Dr. Selçuk İPEK tarafından “Mükellef Hakları ve Mükellef/Vergi İdaresi İlişkileri”, Yrd.Doç.Dr. Yusuf YİĞİT tarafından “Yeni Türk Ticaret Kanununun Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) Üzerindeki Etkileri” konulu panel gerçekleştirilecektir. Bu etkinliğimize tüm mükelleflerimiz davetlidir. İlimiz İskele meydanında ve büyük alışveriş merkezlerinde mükelleflerimizi bilgilendirmek amacıyla vergi danışmanlık hizmeti verilecektir. Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilinci oluşturmak amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığımızca ve Defterdarlığımızca hazırlanan afişler ve bez afişler mükelleflerimizin yoğun olarak bulunduğu cadde ve feribotlara asılacaktır. Hafta boyunca Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Odaları Birlik Başkanlığı, Ticaret Borsası, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, ÇASİAD, ÇAGİAD ve Gazeteciler Cemiyeti gibi meslek kuruluşlarına ziyaretler gerçekleştirilecektir. Yine hafta boyunca muhtelif iş kollarına mensup mükelleflerimiz ziyaret edilecektir.” 
 
Öğrencilere yönelik etkinlikler de düzenlediklerini kaydeden Şakar; “Özlem Kayalı İlköğretim Okulu, 18 Mart İlköğretim Okulu ve Çanakkale Anadolu Lisesi öğrencilerine Defterdarlığımız yöneticileri tarafından Vergi konulu konferanslar verilecektir. İlköğretim okullarından öğrenciler Defterdarlığımıza davet edilmiş olup, vergi birimlerimiz tanıtılarak verginin önemi ve yapılan iş ve işlemler hakkında öğrencilere bilgi verilecek olup, kendilerine Gelir İdaresi Başkanlığı ve Defterdarlığımızca hazırlanan armağanlar dağıtılacaktır” dedi.
 
Çanakkale Defterdarlığı personelinin motivasyonunu sağlamak amacıyla çalışanlara yemek düzenleneceğini vurgulayan Şakar, Defterdarlık hizmet binasında 2 Mart 2012 Cuma günü saat 13.30’da Kızılay’a kan bağışı kampanyası düzenleneceğini sözlerine ekledi.
Paylaş